fbpx
Туреччина експортувала для флоту України комплекс ADVENT

Туреччина експортувала для флоту України комплекс ADVENT

ВМС України Закупівлі Корвети класу Ada Суднобудування Туреччина Україна Флот

Турецька компанія HAVELSAN оголосила, що система бойового управління ADVENT експортована в Україну.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на заяву представника компанії HAVELSAN.

Про постачання в Україну та Індонезію системи бойового управління ADVENT повідомив керівник одного з відділів компанії HAVELSAN

Відомо, що система вже експортується до Пакистану. Таким чином, чотири різних користувачів, включаючи Туреччину, віддавали перевагу системі ADVENT.

ADVENT – це інтегрована система бойового управління з підтримкою мережевих даних, розроблена відповідно до вимог командування Військово-морських сил Туреччини.

Нова система використовується на корветах класу ADA та BURAK, кораблі спеціального призначення TCG Ufuk та фрегатах класів Barbaros і Istanbul.

Завдяки системі можна отримати доступ до функцій тактичних каналів передачі даних (Link 11, Link 16 і Link 22, SIMPLE, JREAP і VMF), повністю інтегрованих з ADVENT через усі консолі оператора.

Комплекс має архітектуру, яка сприяє швидкому та правильному процесу прийняття рішень командуванням і забезпечує гнучку структуру у використанні нової зброї та датчиків.

Ілюстрація комплексу ADVENT від компанії HAVELSAN

Завдяки масштабованій структурі відкритої архітектури систему можна адаптувати до наземних, підводних та повітряних платформ, а також використовувати з наземних засобів.

Нагадаємо, нещодавно на суднобудівному підприємстві у Туреччині почали збирати корпус корвету типу Ada для Військово-морських сил України.

Корвет класу ADA. Фото з відкритих джерел

Корвет для України будується доволі швидко. З 27 блоків 15 приварені вже до корпусу. Турецька сторона має закінчити частину своєї роботи раніше за термін, після чого корвет транспортують в Україну для добудови.

ВМС України Закупівлі Корвети класу Ada Суднобудування Туреччина Україна Флот