fbpx
Туреччина направила гуманітарну допомогу в Бангладеш

Туреччина направила гуманітарну допомогу в Бангладеш

Азія Бангладеш Біженці Військовий переворот Гуманітарна допомога М'янма Світ Туреччина

Туреччина відправила в Бангладеш польовий госпіталь для потреб біженців з народності мусульман-Рохин, які втекли від насильства в штаті Аракан в М’янмі.

Про це повідомляє турецьке міжнародне інформаційне агентство Анадолу.

Військово-транспортний літак A 400M з польовим госпіталем і вантажем гуманітарної допомоги на борту вилетів з військового аеропорту «Енимахалле» в Анкарі.

Польовий госпіталь замінить турецька госпіталь, який постраждав в результаті сильної пожежі в одному з великих таборів біженців в Бангладеш.

Також в Бангладеш спецбортом попрямувала команда медиків і співробітників гуманітарних структур, в цілому 22 людини.

1 лютого 2021 року у М’янмі стався військовий переворот, під час якого були затримані міністр закордонних справ і у справах адміністрації президента, державний радник Аун Сан Су Чжі, яка вважається національним лідером і фактичним керівником країни, і президент М’янми Вин Мьин.

Військові затримали лідерку країни, лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі та інших лідерів держави.

По телебаченню було зачитано заяву путчистів про те, що у М’янмі вводиться надзвичайний стан терміном на один рік.

У країні на рік було запроваджено надзвичайний стан, телефонний зв’язок не працює, а телебачення припинило ефір. Місцеві жителі кажуть про повільну швидкість інтернету.

Протести у М'янмі

Але вже 6-го лютого біля університету в найбільшому місті країни Янгоні відбувся протестний марш проти захоплення влади військовими, в якому брали участь близько 3 тисяч осіб.

Поліція блокувала вулиці в районі університету і виставила водомети. Протести в центрі Янгона тривали до вечора, в цілому вони пройшли спокійно.

Попри перешкоди в роботі інтернету, тисячі людей вимагали звільнення президента Вин Мьин і лідера “Національної ліги за демократію” (НЛД) Аун Сан Су Чжі, яка до путчу була фактичним керівником держави.

Азія Бангладеш Біженці Військовий переворот Гуманітарна допомога М'янма Світ Туреччина