fbpx
Туреччина отримає другий комплект С-400

Туреччина отримає другий комплект С-400

Закупівлі ППО та ПРО Росія С-400 Світ Сусіди Туреччина

Туреччина отримає другий комплект російської зенітно-ракетної системи С-400.

Про це пише Український Мілітарний Портал з посиланням на ЗМІ Росії.

За словами глави «Рособоронекспорту» Олександра Міхєєва, контракт на поставку другого комплекту С-400 до Туреччини вже підписаний.

Зазначається, що зараз сторони обговорюють фінансові умови його виконання. Директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва РФ Дмитро Шугай уточнив, що діалог з питання поставки другого полкового комплекту С-400 до Туреччини з кінця 2019 року перебуває в просунутій фазі.

«На даний момент узгодити залишилося технічні аспекти контракту і терміни поставки систем. Очікуємо фінального рішення турецької сторони», – йдеться у ЗМІ РФ.

Вивантаження зенітних керованих ракет поставлених Туреччині з Росії зенітної ракетної системи С-400. 15.07.2019

При цьому глава держкорпорації «Ростех» Сергій Чемезов в інтерв’ю «Інтерфаксу РФ» розповів протилежне. За його словами, контракт на поставку С-400 в Туреччину не буде підписаний до кінця року. На питання журналістів про підписання контракту з Туреччиною в наступному році Чемезов відповів – «ймовірно».

Росія і Туреччина підписали контракт на поставку російської ЗРС С-400 у 2017 році. Минулого року перша партія російських ЗРС була доставлена ​​в Туреччину і зараз проходить процес підготовки перед введенням на бойове чергування.

Перший контракт на поставку Туреччини чотирьох дивізіонів С-400 на суму 2,5 млрд дол. Росія виконала у 2019 році. Контракт передбачає також опціон на ще один полковий комплект.

Вивантаження елементів поставленої Туреччини з Росії першого дивізіону зенітної ракетної системи С-400. 12.07.2019. Фото: ЗМІ РФ

Нагадаємо, у 2019 році Конгрес США призупинив участь Туреччини в програмі спільного виробництва F-35 і припинив поставку літаків, це пов’язують з прийняттям Туреччиною систем ППО С-400 з Росії після неодноразових попереджень офіційних осіб США.

У липні 2020 року США офіційно викупили вісім багатофункціональних винищувачів п’ятого покоління F-35A «Lightning II», вироблених раніше американською компанією Lockheed Martin за контрактом з Туреччиною.

Закупівлі ППО та ПРО Росія С-400 Світ Сусіди Туреччина