fbpx
Туреччина отримає перші танки Altay вже найближчим часом

Туреччина отримає перші танки Altay вже найближчим часом

BMC Бронетехніка Світ Танк Танк Altay Туреччина

Перші танки проєкту Altay передадуть збройним силам Туреччини вже в квітні цього року.

Про це повідомляє турецьке видання Defence Turk.

Перші два танки, названі компанією-виробником BMC Defense як «Новий Алтай», будуть доставлені Збройним силам Туреччини для випробувань 23 квітня 2023 року.

Серійне виробництво танків мають розгорнути на новому заводі BMC в Анкарі, проєктна потужність якого дозволить виготовляти до 100 танків на рік. Планується, що 25-30 із них будуть виготовляти на експорт.

Наразі на заводі в Аріфіє виготовили 5 прототипів танка «Алтай». Повідомляють, що один із дослідних зразків уже пройшов вогневі випробування.

Новий Алтай

Проект основного бойового танка Altay був ініційований в інтересах армії Туреччини з акцентом на використання технологій та агрегатів виробництва Туреччини.

Назва «Новий Алтай» говорить про те, що у конструкцію машини внесли серйозні зміни.

За інформацією видання Defence Turk, під час розробки багато вузлів перспективного танку локалізували. Проте через завершену розробку власного двигуна й трансмісії виробники вирішили пристосувати силовий блок корейського виробництва. Це змусило внести в конструкцію моторно-трансмісійного відділення відповідні зміни.

У 2022 році, у період з квітня по грудень, були проведені випробування силової установки, поставленої з Кореї. Їх визнали успішними.

Перспективи Altay T3

Також в рамках програми розробляється проект танку Altay у видозміненій конфігурації під індексом Т3. У ньому передбачається реалізація нових конструктивних рішень та останніх технологій.

На 5-й конференції наземних систем Управління оборонної промисловості озвучило своє бачення майбутнього Altay Т3. Перспективний танк має отримати дистанційно керовану башту із автоматом заряджання з паралельним винесенням трьох членів екіпажу у єдину бронекапсулу у передній частині корпусу.

Башта має отримати можливість використання гармат різного калібру, що дозволило б у перспективі встановити більш потужну гармату.

Також екіпаж має отримати VR-окуляри для більш якісного спостереження за простором навколо танку, а також можливості для використання керованого ракетного озброєння та безпілотників.

BMC Бронетехніка Світ Танк Танк Altay Туреччина