fbpx
Туреччина поставила у Бангладеш РСЗВ на російському шасі

Туреччина поставила у Бангладеш РСЗВ на російському шасі

Roketsan Азія Бангладеш РСЗВ Світ Туреччина

Армія Бангладеш отримала турецькі ракетні системи TRG-300 Tiger, розроблені Roketsan.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Defence Turk.

Раніше, у березні, цього року, начальник Генерального штабу армії Бангладеш генерал Азіз Ахмед повідомив, що турецькі  ракетні системи TRG-300 Tiger, будуть передані армії країни до червня 2021 року.

На зображеннях, що з’явилися у ЗМІ, демонструється вантажівка Камаз 65224 6×6, російського виробництва, у якості шасі ракетної системи Roketsan TRG-300 Tiger.

Як повідомлялося, в рамках цієї закупівлі армія Бангладеш матиме загалом 3 батареї, кожна з яких буде складатися з 6 пускових установок, тобто загалька кількість отриманих систем досягне 18 одиниць.

Також зазначено, що вартість цього контракту становить приблизно 60 мільйонів доларів США.

Ракета TRG-300 KAPLAN

TRG-300 Tiger є останнім варіантом турецької 300 міліметрової РСЗВ. Її ракети здатні вражати цілі на відстані від 30 до 120 км. Вона оснащена навігаційним блоком GPS та інерціальною системою (INS) і здатна з великою точністю вражати цілі.

При оснащенні бойовою частиною вагою 105 кілограмів, ракети Tiger мають радіус дії до 120 кілометрів, а з  важчою 190-кілограмовою (Блок-2) має дальність нанесення ударів до 90 кілометрів.

Нагадуємо, що у Туреччині інтегрували 107-мм РСЗВ (реактивну систему залпового вогню) до бронемашини BMC Vuran.

Такі рішення поєднує вже готову продукцію – 107-мм пускову установку реактивної системи залпового вогню T-107 (ліцензована копія китайської РСЗВ Type 63, що є подальшим розвитком радянської системи РПУ-14) від Roketsan та броньований автомобіль BMC Vuran, що наразі реалізується окремо.

Багатоцільовий броньований автомобіль Vuran з колісною формулою 4х4 розрахований на перевезення 9 осіб, постачається на озброєння турецької армії з 2018 року.

Шини мають вставки, що дозволяють пересуватися навіть з усіма пробити колесами. У салоні передбачений кондиціонер, який також має функцію підігрів.

Roketsan Азія Бангладеш РСЗВ Світ Туреччина