fbpx
Туреччина спустила на воду другу субмарину Type 214

Туреччина спустила на воду другу субмарину Type 214

ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) Азія ВМС Туреччини Підводні човни Світ Суднобудування Туреччина Флот

Туреччина спустила на воду другий підводний човен проєкту Type 214, майбутній TCG Hizirreis Військово-морських сил Туреччини.

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил Туреччини у своїх соцмережах.

25 травня 2023 року верф ВМС Туреччини Golcuk спустила на воду другий підводний човен проєкту Type 214, якому присвоєно власне ім’я Hizirreіs.

Контракт на будівництво субмарини підписали ще у липні 2009 року між президентом Турецької оборонної промисловості (SSB) і німецькою компанією Thyssen Krupp Marine Systems. Угода передбачає будівництво 6 підводних човнів німецького проєкту з повітронезалежною силовою установкою (AIP) та їхню постановку на службу ВМС Туреччини.

Головний човен проєкту, майбутній TCG Pirireis, був спущений на воду у 2021 році та проходить ходові випробування. Військово-морські сили Туреччини планують прийняти його на озброєння цього року.

Ходові випробування турецького підводного човна TCG Pirireis, 9 грудня 2022 року. Фото: ВМС Туреччини.

За планом, із 2023 року один підводний човен типу Reis буде надходити в експлуатацію ВМС щороку, а до 2028 року усі шість підводних човнів класу Reis мають бути передані до ВМС Туреччини.

Підводні човни Type 214

Type 214 – проєкт дизельних підводних човнів з повітронезалежною силовою установкою, розробленою німецьким підприємством Howaldtswerke-Deutsche Werft. Окрім Туреччини ці субмарини будувались і в інших країнах – Греції, Португалії та Південній Кореї.

Підводні човни Type 214 можуть виконувати завдання в прибережній морській зоні в рамках патрулювання акваторії, включаючи нанесення ударів по кораблях та субмаринах супротивника, проведення розвідки та операцій сил спеціального призначення.

Технічні характеристики Type 214:

Водотоннажність: 1850 тонн
Довжина: 68,35 метра
Ширина: 6,3 метра
Екіпаж: 40 осіб
Озброєння: вісім 533-мм торпедних апаратів

Підводні човни мають однокорпусну конструкцію з одним відсіком і повітронезалежну силову установку. Екіпаж субмарини складається із 40 осіб.

Турецькі підводні човни будуть озброєні важкими торпедами Mk.48 Mod 6AT та торпедами DM2A4, протикорабельними ракетами підводного пуску Sub-Harpoon, а також морськими мінами. Очікується, що у наступних підводних човнах проєкту будуть інтегровані важкі торпеди Akya і протикорабельні ракети Atmaca турецького виробництва.

ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) Азія ВМС Туреччини Підводні човни Світ Суднобудування Туреччина Флот