fbpx
Туреччина вироблятиме двигуни для крилатих ракет

Туреччина вироблятиме двигуни для крилатих ракет

Крилаті ракети ОПК ПС Туреччини Ракетобудування Світ Туреччина

У Туреччині розпочнеться виробництво турбореактивних двигунів для крилатих ракет.

Про це повідомляє турецьке видання ANADOLU AGENCY.

Серійний випуск двигунів у Туреччині налагодить група компаній Kale

Заступник голови та керівник технічного департаменту групи компаній Kale Осман Акйай повідомив, що випробування нових двигунів завершаться не пізніше середини грудня 2022 року.

«Незабаром після державного прийому, почнеться серійне виробництво», – зазначив Акйай, який разом з міністром промисловості та технологій Туреччини Мустафою Варанков спостерігав за тестами двигуна на оборонному підприємстві в районі Тузла.

За його словами, нові двигуни розроблені в рамках проєкту створення крилатої ракети великої дальності SOM (Stand off Missile) для потреб ВПС Туреччини.

Він нагадав, що група компаній Kale має достатній досвід в оборонній сфері, і ще в 1987 році брала участь в проєктах виробництва ракет Stinger.

«Протягом 7-9 місяців ми проведемо випробування з запуском крилатих ракет вітчизняного виробництва. Думаю, що протягом 2021-го вітчизняні турбореактивні двигуни займуть місце в інвентарі турецької армії», – сказав заступник голови групи компаній Kale.

Двигуни України

У 2019 році Туреччина замовила в Україні двигун для своєї крилатої ракети.

Мова йде про турбореактивний двигун АІ-35, ескізний проєкт якого був розроблений підприємством в ініціативному порядку наприкінці 2016 року.

Туреччина вироблятиме двигуни для крилатих ракет. Турецька крилата ракета SOM Зображення: Rocketsan

Як розказав у 2019 році Директор ДП «Івченко-Прогрес» – Генеральний конструктор Ігор Кравченко, контракт з Туреччиною було підписано та були розпочаті роботи по виготовленню першого двигуна.

Робоче проєктування двигуна АІ-35 розпочалось у січні 2017 року та був випущений комплект креслень повнорозмірного двигуна.

Крилаті ракети ОПК ПС Туреччини Ракетобудування Світ Туреччина