fbpx
Турецька армія озброїться вітчизняним ручним гранатометом TG40-BA

Турецька армія озброїться вітчизняним ручним гранатометом TG40-BA

Азія Гранатомет ОПК Піхотне озброєння Світ Сусіди Туреччина

На озброєння турецької армії надійде вітчизняний ручний гранатомет.

Про це інформує Мілітарний.

У Туреччині представили новий 40 міліметровий револьверний ручний гранатомет TG40-BA, повідомляє Anadolu.

Гранатомет є новою розробку вітчизняної оборонної промисловості, яка продовжує активну розробку нових видів озброєння для потреб армії, жандармерії та поліції.

Проекти оборонних структур координуються Управлінням оборонної промисловості при Адміністрації президента Туреччини.

“Цей гранатомет є новим етапом на шляху мінімізації імпортозалежності країни в сфері оборони”, – повідомив глава Управління оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір.

TG40-BA є першим турецьким вітчизняним гранатометом, який готовий до застосування декількох типів боєприпасів. Зброя може стріляти кількома типами гранат калібрів 40×46 мм та 40×51 мм.

Турецький револьверний ручний гранатомет обладнаний регульованим оптичним прицілом, завдяки чому дальність прицільного вогню у нього становить 800 м.

Раніше ми повідомляли, що компанія MKEK провела модернізацію турецької національної гвинтівки MPT-76 покращивши характеристики. Одним з основних недоліків цього автомата була велика вага зброї. Після закінчення виконаної роботи вдалося знизити вагу зброї приблизно на 400 грамів і зменшити її до 3 кг і 750 грамів.

У 2007 році, за договором з секретаріатом з питань оборонної промисловості Туреччини, оборонний концерн MKEK (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu) почав роботи по створенню нового автомата для турецької армії.

Гвинтівка MPT-76 виробництва турецької компанії MKEK

Перші зразки цієї зброї, розраховані на патрон 5.56х45 НАТО з’явилися у 2008 році під назвою Mehmetçik-1. Автомат MPT-76 конструктивно і зовні схожий з німецькою 7.62-мм штурмовою гвинтівкою HK 417. Однак між цими зразками стрілецької зброї є суттєві відмінності.

Збройні сили Туреччини, на відміну від більшості країн-учасників НАТО, в якості стандартного армійського боєприпасу в основному до цього віддавали перевагу патрону 7.62х51 мм.

Азія Гранатомет ОПК Піхотне озброєння Світ Сусіди Туреччина