fbpx
Турецька ASELSAN розширює асортимент озброєнь для експорту

Турецька ASELSAN розширює асортимент озброєнь для експорту

ASELSAN Азія ОПК Світ Туреччина

Компанія поставляє системи озброєння з дистанційним управлінням в 20 країн Світу.

Про це повідотляє Мілітарний з посиланням на інформаційне агентство Anadolu.

Повідомляється, що флагман турецького оборонного комплексу компанія ASELSAN розширює асортимент продукції для експорту. В даний час системи дистанційного керування зброєю (UKSS) використовуються в 20 країнах, включаючи саму Туреччину.

Зазначається, що у минулому році компанія інтенсивно працювала над виробництвом, експортом і розробкою систем озброєння. Відповідно до замовлень, компанія продовжила виробництво таких озброєнь, як 12,7-міліметрова стабілізована кулеметна система Stamp-2, 25-мм стабілізована артилерійська система Stop-2 і 30-мм стабілізована артилерійська система Guard-2 , розроблені для військово-морських платформ.

Відзначається, що у 2020 році компанія підписала контракт на поставку систем Stamp-2 на озброєння ВМС Туреччини протягом року. ASELSAN також здійснила поставки Stop-2 в Бахрейн.

Крім того, в минулому році завершилися поставки системи Muhafız-2 на озброєння ВМС Пакистану і Катару. Були підписані нові угоди на поставку в Катар і Індонезію систем Muhafız-2.

В свою чегру, інженери компанії приступили до розробки легких і невеликих систем Stamp-2L нового покоління.

У минулому році компанія продовжила виробництво керованого бойового модуля Sarp. Крім того, до кінця року компанія завершила поставку 3,1 тис. одиниць систем Sarp для потреб турецьких сухопутних військ, жандармерії і поліції. Було підписано угоду на експорт даних систем в Угорщину.

Також, компанія ASELSAN у 2020 році продовжила поставки дистанційно керованої система Serdar збройним силам Катару. В цю систему можуть бути інтегровані кулемети калібру 12,7 і 7,62 мм, а також протитанкові керовані ракети (зокрема і українські).

Однією з передових розробок ASELSAN є бойовий модуль Nefer, який може оснащуватися 25/30-мм автоматичною гарматою і спареним кулеметом калібру 12,7 або 7,62 мм.

Бойовий модуль дозволяє працювати в темний час доби, використовуючи прицільний комплекс і тепловізійну камеру, що забезпечує хорошу видимість і ефективне ураження цілей.

Модуль можна використовувати під час руху – на гусеничних або колісних наземних транспортних засобах – проти нерухомих і рухомих цілей, а також на нерухомих платформах.

ASELSAN Азія ОПК Світ Туреччина