fbpx
Турецька Baykar Makina підписала угоду з Мотор Січ

Турецька Baykar Makina підписала угоду з Мотор Січ

«Мотор-Січ» Akinci Baykar Авіація БпА (Безпілотні апарати) Співпраця Туреччина Україна

Українське АТ «Мотор Січ» та турецька військова компанія «Baykar Makina» підписали угоду про співпрацю.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на кореспондента Укрінформу.

Підписання відбулося під час виставки аерокосмічної техніки та технологій «TEKNOFEST» у Стамбулі.

У турецькій компанії розповіли, про високу ефективність співпраці з Україною по частині двигунів, зокрема з компаніями «Івченко-прогрес» та «Мотор Січ».

«Сьогодні важливий момент для наших компаній – Bayraktar та Мотор Січ. Як ви знаєте, AKINCI – наша безпілотна система стратегічного рівня, їх уже постачають у ЗС Туреччини. Це продукт найвищого технологічного рівня», – сказав після підписання технічний директор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар.

Технічний директор компанії Baykar Makina Халюк Байрактар підписує угоду. Вересень 2021. Фото: Укрінформ

Топменеджер турецької компанії підкреслив, що співпраця між Україною та Туреччиною останніми роками зростає та реалізується за принципом взаємовигідного партнерства «перемога-перемога».

Деталі угоди не розголошуються.

На виставці аерокосмічних технологій TEKNOFEST було представлено ударний безпілотник Akıncı турецького виробництва, який має двигуни українського виробництва.

На відкритті виставки цей БПЛА здійснив демонстраційний політ спільно з керованим пілотом літаком Hürkuş виробництва турецької авіаційної компанії TUSAŞ.

У квітні 2021 року Турецький важкий ударний БПЛА (безпілотний літальний апарат) Bayraktar Akıncı TİHA успішно завершив перші вогневі випробування.

У травні 2021 року перший серійний безпілотний літальний апарат (БПЛА) турецького виробництва Akinci здійснив перший політ.

Монтаж українських силових установок АІ-450 на першому зразку безпілотного літального апарату Akıncı було завершено наприкінці серпня, тоді ж у Туреччині провели перші їх пуски.

«Мотор-Січ» Akinci Baykar Авіація БпА (Безпілотні апарати) Співпраця Туреччина Україна