fbpx
Турецька жандармерія отримала вітчизняні кулемети

Турецька жандармерія отримала вітчизняні кулемети

Азія ОПК Піхотне озброєння Світ Сусіди Туреччина

Турецька жандармерія отримала вітчизняні кулемети.

Про це інформує Мілітарний.

Турецьке інформаційне агенство Anadolu повідомляє, що на озброєння турецької жандармерії надійшов кулемет PMT (ПМТ) 7,62-мм, розроблений вітчизняною оборонною компанією Sarsılmaz.

Про це стало відомо зі слів глави Управління оборонної промисловості при Адміністрації президента Туреччини Ісмаїла Деміра в Twitter.

Демір зазначив, що Туреччина поступово знижує залежність від імпортного озброєння, розвиваючи вітчизняне виробництво.

Турецький PMT-76 являєтся аналогом більгійського кулемета FN. Завдяки газопоршневій системі з відкритим однолінійним механізмом, кулемет PMT може здійснювати до 950 пострілів на хвилину. Як стверджують розробники, кулемет при масі 12.5 кг та при ефективній дальності стрільби 800 метрів може здійснити 20.000 пострілів з одного ствола.

Короткі технічні характеристики:
Калібр: 7.62 х 51 мм,
Довжина ствола: 547 мм,
Довжина кулемета: 1250 мм,
Вага: 12.5 кг,
Скорострільність: 650-950 пострілів на хвилину,
Ефективна дальність: 800 метрів,
Максимальна дальність: 3800 метрів.

Варто згадати, що компанія MKEK провела модернізацію турецької національної гвинтівки MPT-76 покращив характеристики.

Гвинтівка MPT-76 виробництва турецької компанії MKEK

Одним з основних недоліків МПТ-76 була велика вага зброї. Після закінчення виконаної роботи MKEK вдалося знизити вагу зброї приблизно на 400 грамів і зменшити її до 3 кг і 750 грамів.

Автомат MPT-76 конструктивно і зовні схожий з німецької 7.62-мм штурмовою гвинтівкою HK 417. Однак між цими зразками стрілецької зброї є і суттєві відмінності.

Газовий поршень MPT-76 сконструйований без застосування пружини та кільця, а на поворотній частині затвора гвинтівки встановлений один відбивач стріляних гільз (затвор HK 417 оснащений двома відбивачами).

Гвинтівка MPT-76 виробництва турецької компанії MKEK

MKEK MPT-76 використовує газовідвідну автоматику з розташованим над стволом газовим поршнем з коротким ходом. Замикання стволу здійснюється поворотним затвором з 7 бойовими упорами. Ствольна коробка виконана з алюмінієвого сплаву.

Азія ОПК Піхотне озброєння Світ Сусіди Туреччина