fbpx
Турецькі F-16 перехопили російський військовий літак біля Польщі

Турецькі F-16 перехопили російський військовий літак біля Польщі

F-16 Авіація Балтія Європа Іл-38 НАТО Польща Росія Світ Сусіди Туреччина

Турецькі винищувачі F-16 перехопили російський військовий літак біля Польщі.

Про це інформує Мілітарний.

Українське інформаційне агенство «Укрінформ» з посиланням на Повітряне командування НАТО повідомляє, що у вівторок, 20 липня, турецькі винищувачі F-16, які дислокуються на півночі Польщі в рамках місії повітряного патрулювання НАТО, перехопили невідомий літак.

«Турецькі F-16 з авіабази Мальборк в рамках Air Policing Mission виконали сьогодні своє перше перехоплення невідомого повітряного судна», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що з метою захисту повітряного простору союзників, винищувачі країн-партнерів цілодобово працюють над ідентифікацією літаків без плану польоту або тих, що летять без вімкненого транспондера.

Судячи з оприлюднених фото, «невідомим літаком» виявився Іл-38 збройних сил Росії, який використовується для морської розвідки та протичовнових операцій.

На початку липня, Туреччина відправила свої винищувачі до Польщі в рамках участь в місії повітряного патрулювання Балтії. Повітряні сили Турецької Республіки вперше приземлились на польській авіабазі Мальборк.

Чотири турецьких багатоцільові винищувачі F-16 прилетіли до Польщі та пробудуть в країні до середини вересня.

Турецький багатоцільовий винищувач F-16 на авіабазі в Польщі

Розгортання загону повітряної поліції НАТО на авіабазі в Мальбрку посилило вже два наявних загони у Литві та Естонії.

Додатковий загін розгорнули у 2014 році після окупації Росією Кримського півострова та подальшою агресією на сході нашої держави у Донецькій та Луганській областях.

Турецькі багатоцільові винищувачі F-16 на авіабазі в Польщі

Нагадаємо, що на авіабазі Шяуляй в Литві зараз чергують іспанські повітряні сили, а на базі Емарі в Естонії – італійські F-35A.

Турецькі повітряні сили одного разу вже чергували у Балтії, тому прибуття до Польщі є другим за рахунком в рамках місії у регіоні.

F-16 Авіація Балтія Європа Іл-38 НАТО Польща Росія Світ Сусіди Туреччина