fbpx
Турецький Akinci випробував надзвукову ракету TRG-230-IHA

Турецький Akinci випробував надзвукову ракету TRG-230-IHA

Akinci Roketsan БпА (Безпілотні апарати) Випробування ОПК Ракетобудування Світ Сусіди Туреччина

Туреччина випробувала надзвукову ракету TRG-230-IHA класу «повітря – земля», яка успішно уразила ціль на відстані 100 км.

Перший випробувальний пуск нової ракети здійснили з ударного турецького безпілотника Akinci.

Про це повідомила компанія-розробник цієї зброї – Roketsan.

Безпілотник Akinci в п’ятницю піднявся з аеродрому Чорлу на захід від Стамбула та пролетів близько 700 км до місця випробувань.

Випробувальний пуск ракети TRG-230-IHA здійснили з висоти 7,6 тисяч метрів у районі Синопу на чорноморському узбережжі Туреччини.

Компанія Roketsan повідомила, що ракета класу «повітря – поверхня» уразила ціль із відстані понад 100 км.

За наявною інформацією від виробника, нова турецька надзвукова ракета повітряного базування TRG-230-IHA має ефективну дальність польоту від 20 км до 150 км.

З назви і зовнішнього вигляду ракети TRG-230-IHA можна припустити, що вона, імовірно, є адаптованою версією турецької ракети TRG-230 класу «земля-земля» для застосування з літальних апаратів.

Нові ракети значно розширять бойові можливості безпілотника Akinci, зокрема, для високоточного ураження важливих об’єктів на значних відстанях без потреби заходити у зону протиповітряної оборони противника.

Ракета TRG-230 у наземному варіанті використовується у турецьких реактивних системах залпового вогню. Ракета забезпечує дальність ураження цілі до 70 км.

У головній частині ракети розташовані засоби наведення, у середній частині корпусу знаходиться осколково-фугасна бойова частина вагою 42 кг, у хвостовій частині – паливо. Загальна вага TRG-230 становить 215 кг.

Цілями для цих ракет можуть бути важливі військові об’єкти: авіаційні бази та порти, райони зосередження техніки та особового складу, а також засоби протиповітряної оборони, РЛС та засоби зв’язку тощо. Ракети можуть уражати і командні пункти та логістичні центри.

Akinci Roketsan БпА (Безпілотні апарати) Випробування ОПК Ракетобудування Світ Сусіди Туреччина