fbpx
У 2021 році Індія отримає від Росії С-400

У 2021 році Індія отримає від Росії С-400

Азія Закупівлі ЗРК Індія ППО та ПРО Росія С-400 Світ

Росія має намір поставити Індії перший полковий комплект ЗРС С-400 до кінця 2021 року.

Про це повідомляє інформаційне агенство «РИА Новости» з посиланням на заступника директора Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Росії.

Як повідомили представники США, Індія, можливо, не уникне від Вашингтона санкцій щодо країн, які купують російську військову техніку.

«Поставка Індії зенітної ракетної системи С-400 ведеться за графіком. Перший полк передбачається поставити до кінця поточного року», – заявив представник Росії.

Як зазначено, в січні у Росію вже прибули індійські фахівці та приступили до навчання роботі на С-400.

Зенітний ракетний комплекс С-400. Фото: ЗМІ РФ

В жовтні 2018 років Москва і Нью-Делі підписали контракт на поставку п’яти полкових комплектів ЗРС С-400 «Триумф» вартістю понад п’ять млрд доларів, цю угоду назвали найбільшою за всю історію «Рособоронэкспорта»

У вересні 2019 року віцепрем’єр Росії Юрій Борисов розповів, що Нью-Делі виплатив аванс за комплекси «Триумф» і поставки почнуться протягом 18-19 місяців..

Розрахунки за експортні поставки ЗРС С-400 будуть проводитися в національних валютах. Очікується, що повністю поставки за контрактом завершаться до квітня 2023 року.

Санкції США

Тимчасовий повірений у справах США в Індії Дон Хефлін заявив, що Індія, можливо, не уникне від Вашингтона санкцій щодо країн, які купують російську військову техніку.

«Нам відомі повідомлення про плани Індії із закупівлі ракет, в тому числі систем С-400. Деякі люди запитують, чи є такий порядок, коли деякі країни можуть бути позбавлені від санкцій спочатку. Немає. Ми приймаємо рішення окремо по кожному випадку. Ми не прийняли ніякого рішення про відмову від санкцій щодо індійських угод з Росією», – сказав він під час конференції посольства США по виставці Aero India 2021.

Тимчасовий повірений у справах США в Індії Дон Хефлін в Індії. Лютий 2021. Фото: ЗМІ США

Хефлін очолює високопоставлену делегацію урядовців і представників оборонної промисловості США на виставці Aero India 2021.

США вводять санкції відповідно до закону «Про протидію противникам Америки через санкції (CAATSA)» проти країн, які купують військову техніку у Росії.

Для прикладу, Туреччина отримала санкції за С-400. Анкару виключили з проєкту F-35 Lightning II та позбавили літаків, 100 з яких вона планувала придбати.

Азія Закупівлі ЗРК Індія ППО та ПРО Росія С-400 Світ