fbpx
У 2021-у році ВМС отримає Комплекс водолазної підготовки

У 2021-у році ВМС отримає Комплекс водолазної підготовки

ВМС України Водолазна підготовка ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» Флот Школа водолазної підготовки

Водолазна школа, яку нещодавно відкрили в Одесі, матиме потужну навчально-матеріальну базу, серед оснащення якої – навчально-тренувальний комплекс водолазної підготовки.

Про це повідомляє Армія Inform

Очікується, що його встановлять у 2021 році.

Він складатиметься з кількох водолазних басейнів для проведення водолазних спусків за різними напрямами.

“Це буде сучасний, багатофункціональний і мобільний тренажерний комплекс, на якому можна буде відпрацьовувати практично весь спектр водолазних робіт, як-от: пошукові, аварійно-рятувальні, корабельні (суднові), суднопідйомні, підводно-технічні, спеціальні та інженерні. “, – розказав начальник пошуково-рятувальної служби Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Олексій Нестеров

Зовнішній вигляд навчально-тренувального Комплексу водолазної підготовки

Комплекс матиме тренажери з виходу із затопленого об’єкта бронетехніки та підводного човна.

Водолазні пости, які обладнають засобами повітрязабезпечення, підводного зв’язку та спуско-підіймальними пристроями, будуть розміщені у водолазних басейнах. Крім того, для відпрацювання водолазами завдань у складніших умовах відкритої води водолазні пости встановлять і на верхній палубі комплексу, — додав капітан 1 рангу Олексій Нестеров.

За задумом платформа цього потужного тренажерного комплексу буде схожою на форму судна, але, звісно, без енергетичної установки та стоятиме поблизу причальної стінки. У разі потреби комплекс можуть відбуксирувати у відкрите море, та вже там водолази матимуть змогу відпрацьовувати практичні водолазні спуски на середні та великі глибини.

У спеціально відведених місцях комплексу розмістять водолазну техніку та водолазне спорядження різних типів, компресори, змішувачі для приготування дихальних сумішей, газоаналізатори та підводні засоби руху.

План верхньої палуби навчально-тренувального Комплексу водолазної підготовки

До послуг слухачів буде зброя водолазів спеціального призначення, засоби підводного мінування (навчальні об’єктні міни), надувні гумові човни з підвісними двигунами, поточно-декомпресійна й мобільна декомпресійна камери. Звісно, у навчально-тренувальному комплексі водолазної підготовки передбачені й роздягальні, душові кімнати з санвузлом тощо.

Комплекс водолазної підготовки було спроектовано Державним підприємство “Дослідно-проектний центр кораблебудування”, який розташовано у місті Миколаїв.

ВМС України Водолазна підготовка ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» Флот Школа водолазної підготовки