fbpx
У 2022 році Львівський авіазавод планує завершити держвипробування МіГ-29МУ2

У 2022 році Львівський авіазавод планує завершити держвипробування МіГ-29МУ2

Авіація Винищувач Державні випробування Львівський авіаційний завод МиГ-29 Модернізація ОПК Україна

Львівський авіаційний завод у 2022 році планує завершити державні випробування модернізованого до версії МіГ-29МУ2 радянського винищувача.

Про це інформує Мілітарний.

Про виконання державного оборонного замовлення на Львівському Державному авіаційно-ремонтному заводі та перспективи розвитку і очікування розповів АрміяInform директор підприємства Дмитро Матрунчик.

Варіант модернізації МіГ-29МУ2 є багатоцільовим і здатен вражати як повітряні, так і наземні цілі.

“По суті львівському авіаційно-ремонтному заводу в кооперації з іншими підприємствами вдалося створити винищувач-бомбардувальник. Тож упродовж декількох останніх років тривають його випробування. Минулого року успішно завершили льотно-конструкторські випробування. Цьогоріч розпочато та досі тривають державні випробування, остаточне завершення яких планується у 2022 році. Сподіваємось, що за їхніми результатами МіГ-29МУ2 приймуть на озброєння ПС ЗСУ”, – розповів Дмитро Матрунчик.

МіГ-29МУ2 з корегованими авіаційними бомбами КАБ-500КР

Як основа для МіГ-29МУ2 використовується МіГ-29МУ1.

“Після всіх етапів модернізації МіГ-29МУ2 має можливості запуску ракет «повітря-земля» та використання керованих авіабомб. Крім того, на МіГ-29МУ2 удосконалено навігаційні системи літака, що дозволяє забезпечувати навігацію та посадку по сигналах супутників ГЛОНАСС/GPS, радіомаяках VOR/DME та ILS”, – повідомив Дмитро Матрунчик.

МіГ-29МУ2

У винищувача розширено застосування номенклатури авіаційних засобів ураження боєприпасами з телевізійними головками самонаведення, доповнили номенклатури знімних агрегатів озброєння. До такого озброєння відносяться кореговані авіаційні бомби КАБ-500КР та ракети Х-29Т. Про наземні випробування керованих боєприпасів класу «повітря-земля» Мілітарний повідомляв у березні 2019-го року.

Фронтовий винищувач МіГ-29МУ2 з керованою ракетою класу "повітря-земля" Х-29Т

На літаку вдосконалили системи захисту, встановили нову систему викиду завад, а також системи аудіо- та відеореєстрації і електронного програмованого пульта керування бортовою радіостанцією.

Модернізація літака МіГ-29 була розроблена на Львівському авіаційно-ремонтному заводі за технічним завданням Державного науково-дослідного інституту авіації.

МіГ-29МУ2 з корегованими авіаційними бомбами КАБ-500КР 1

До реалізації залучили більше десяти вітчизняних підприємств оборонно-промислового комплексу, як державного сектору, так і приватного.

У роботи з модернізації включено проведення капітального ремонту літака та його агрегатів за технічним станом.

Авіація Винищувач Державні випробування Львівський авіаційний завод МиГ-29 Модернізація ОПК Україна