fbpx
У академії СБУ відбувся випуск офіцерів

У академії СБУ відбувся випуск офіцерів

СБУ Україна

У Національній академії Служби безпеки України відбувся випуск молодих офіцерів.

Про це інформує Мілітарний.

У пресслужбі Служби безпеки, повідомили, що загалом навчання завершили 156 курсантів, яким присвоєно звання «лейтенант». Курс був названий іменем загиблого в 2014 році капітана СБУ Геннадія Біліченка.

На офіційній церемонії з вручення дипломів Голова СБУ Іван Баканов привітав майбутніх колег.

«Ви – молоді фахівці – стаєте безпосередніми учасниками змін всередині СБУ. Але є речі, що мають залишатися незмінними для співробітника Служби. Це професіоналізм, порядність, людяність, честь і гідність. За будь-яких обставин залишайтеся професіоналами і патріотами своєї країни! І тоді довіра українців до СБУ завжди буде на висоті», – зазначив Іван Баканов.

Голова СБУ наголосив, що саме випуску-2021 випала нагода починати кар’єру в галузі безпеки у символічний час: напередодні 30-річчя з Дня незалежності України та проведення якісних змін у спецслужбі. І це, за його словами, покладає на молодих офіцерів додаткову відповідальність.

Голова СБУ закликав молодих офіцерів пам’ятати про Героїв спецслужби, які загинули під час бойових завдань на сході.

Випускники вшанували пам’ять загиблих співробітників хвилиною мовчання і поклали квіти до Стіни пам’яті Героїв, яка розташована в будівлі Служби.

Також, перед офіцерами виступила дружина загиблого капітана Наталія Біліченко, яка побажала молоді якнайшвидше опанувати професію на практиці, щоб захищати країну від російської агресії.

«Мій чоловік став янголом-охоронцем не лише нашої сім’ї, але й вашого курсу. Розумію, що ваш шлях не може бути легким, бо ви обрали дуже відповідальну, ризиковану службу. Та я зичу вам найкращих життєвих доріг! Бажаю вам горіти на роботі, але не згорати. Працювати на повну, але водночас знаходити час на себе, на сім’ю, на життя. Прагнути більшого, але завжди залишатись порядними», – сказала вона.

13 квітня 2014 року під час виконання бойового завдання група спецпризначенців, яка направлялася для звільнення від російських терористів адміністративних будівель міста Слов’янськ на Донеччині, потрапила у засідку. У тому бою капітан Геннадій Біліченко отримав смертельні поранення і загинув на місці бою.

Його смерть стала першою у переліку військових, які загинули у збройному протистоянні з російською агресією на Донбасі.

СБУ Україна