fbpx
У армії Китаю з’явився власний Javelin

У армії Китаю з’явився власний Javelin

Азія Китай (КНР) ОПК ПТРК Світ

Китайська армія озброюється протитанковим ракетним комплексом, який являється аналогом американського Javelin.

Про це інформує Мілітарний.

Китай почав використовувати у армії переносні протитанкові ракетні комплекси третього покоління HJ-12 власного виробництва. Комплекс вперше потрапив на фото китайських військових у Тибеті.

Головною особливістю ПТРК HJ-12 (який відомий ще як Red Arrow) виробництва компанії Norinco, є інфрачервона система наведення ракети, аналогічна за принципом тій, що використовує американський комплекс Javelin.

Максимальна дальність пуску ракети за різними даними знаходиться на рівні 3500-4000 метрів. Але ці показники залежать від часу доби, вночі вона летить на два кілометри.

Ракета здатна пробивати броню товщиною до 1100 міліметрів, а також діяти проти укріплень, фортифікаційних споруд та по іншим цілям на полі бою. Довжина ракети в тубусі становить 1,25 метра, а діаметр самої ракети – 13,5 сантиметра. Ракета важить 17 кілограмів.

ПТРК FGM-148 Javelin

Javelin – це протитанковий ракетний комплекс третього покоління відноситься до класу систем “вистрелив та забув”, який з 1990 років знаходиться на озброєні армії США та низки інших країн.

FGM-148 призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об’єктів, що переміщуються на низькій висоті й швидкості — гелікоптерів або БПЛА.


Матеріал по темі: Україна отримає нову партію Javelin


Пуски Javelin американськими морськими піхотинцями в Румунії

Нагадуємо, 2017 року адміністрація президента США ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin.

У травні 2018 року Сполучені Штати Америки підтвердили доставку американських протитанкових ракетних комплексів до України. У грудні 2019 року Міністерство оборони України уклало контракт зі США на поставку другої партії протитанкового ракетного комплексу.

У лютому 2020 року Міністерство оборони США уклало угоду на виробництво протитанкових ракетних комплексів Javelin для України та інших країн – партнерів. Вже у червні 2020 року до України прибула партія протитанкових ракетних комплексів від США.

Азія Китай (КНР) ОПК ПТРК Світ