fbpx
У Австралії вироблятимуть ракети до HIMARS

У Австралії вироблятимуть ракети до HIMARS

GMLRS Lockheed Martin M142 HIMARS Австралія Виробництво боєприпасів Океанія ОПК Світ

У Австралії буде налагоджено випуск корегованих реактивних снарядів для РСЗВ М142 HIMARS.

Міністерство оборони Австралії 16 січня уклало контракт на суму 37,4 мільйона доларів з компанією Lockheed Martin Australia.

Ця угода передбачає початок виробництва в країні боєприпасів сімейства GMLRS у 2025 році.

Згідно з цією угодою, перша партія ракет GMLRS буде виготовлена в Австралії, що стане важливим кроком до створення внутрішнього потенціалу виробництва високоточних реактивних снарядів.

Контракт включає передачу важливих технологій від США, які необхідні для виробництва GMLRS.

Крім того, угода закладе основу для процесів сертифікації інженерів та розвиток технічних навичок австралійських робітників.

Австралія також придбає високоточні ракети PrSM (Precision Strike Missile), які здатні уражати цілі на відстані до 500 кілометрів.

Ракети PrSM та GMLRS можуть бути застосовані з пускових установок HIMARS, закупівлю яких уряд Австралії схвалив у 2023 році.

Ці зусилля є частиною інвестицій уряду країни у розмірі 4,1 мільярда доларів, спрямованих на придбання систем озброєння великої дальності та сприяння внутрішньому виробництву боєприпасів великої дальності в Австралії.

У серпні минулого року, “Мілітарний” повідомляв, що уряд Австралії схвалив закупівлю ракет великої дальності різних типів для покращення можливості завдавати удару на великі відстані.

Йшлося про придбання крилатих ракет Tomahawk, корегованих ракет GMLR та протирадіолокаційних AARGM-ER.

Також тоді було вирішено подвоїти кількість замовлених американських РСЗВ HIMARS з 20 до 42 одиниць і кількість ракет до них.

GMLRS Lockheed Martin M142 HIMARS Австралія Виробництво боєприпасів Океанія ОПК Світ