fbpx
У Білорусі дозволили застосовувати бойову техніку та зброю на протестах

У Білорусі дозволили застосовувати бойову техніку та зброю на протестах

Білорусь Світ Сусіди

У Білорусі дозволили застосовувати бойову техніку та зброю на протестах проти мітингувальників та представників ЗМІ.

Про це повідомляє агентство БЕЛТА.

Також законодавчо надано право співробітникам органів внутрішніх справ забороняти громадянам і ЗМІ фотографувати, фільмувати протести, а також вести звукозапис навколишнього оточення.

Лукашенко підписав закон «Про зміну законів з питань гарантування національної безпеки Республіки Білорусь», що регулює діяльність органів внутрішніх справ і ряду інших правоохоронних органів і воєнізованих організацій.

Тепер стає можливим проведення особистого огляду громадян, огляду речей при них, транспортних засобів під час затримання.

Передбачається, що співробітники правоохоронних органів не несуть відповідальності за шкоду, заподіяну в результаті застосування фізичної сили, спеціальних засобів, зброї, бойової техніки.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко

Застосовувати бойову і спеціальну техніку дозволено для припинення масових заворушень та виконання службових обов’язків представників ЗМІ. Основні положення закону набирають чинності через місяць після його офіційного опублікування.

Наприкінці березня на Волині українськими контррозвідниками зі Служби безпеки було затримано агента білоруського КДБ.

Громадянин Республіки Білорусь був завербований КДБ РБ та цілеспрямовано маршрутувався на територію нашої держави для виконання розвідувальних завдань та організації іншої протиправної діяльності.

Кордон Білорусі

Задокументовано, що співробітники іноземної спецслужби відпрацювали агенту завдання щодо збору актуальної інформації про ситуацію у прикордонні:

  • стан захищеності державного кордону України;
  • порядок його охорони;
  • технічне оснащення, кількість задіяного особового складу Державної прикордонної служби України;
  • характеризуючі та компрометуючі дані на прикордонників і митників тощо.

СБУ затримала зрадника, що хотів здати росіянам дані про танк “Оплот”


З цією метою агент КДБ РБ намагався залучити до конфіденційного співробітництва військовослужбовців ДПС України з числа секретоносіїв.

Білорусь Світ Сусіди