fbpx
У Білорусі працюють над новим бойовим модулем для бронетехніки

У Білорусі працюють над новим бойовим модулем для бронетехніки

Білорусь Бронетехніка ОПК Світ Сусіди

Білоруські зброярі працюють над новим бойовим модулем під назвою “Адунок-БМ-30” для оснащення бронетехніки.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Государственный военно-промышленный комитет
Республики Беларусь.

Розробкою “Адунок-БМ-30” займається ВАТ “Конструкторське бюро «Дисплей»”, і обіцяє представити його на міжнародній виставці озброєнь MILEX-2021.

Повідомляється, що новий бойовий модуль, що оснащений 30-мм гарматою є однією з найперспективніших розробок науково-виробничої організації. Він призначений для оснащення бронетехніки, зокрема бронетранспортерів (БТР) і бойових машин піхоти (БМП).

Модуль може бути встановлений і на нові перспективні та модернізовані бойові броньовані машини для підвищення вогневої потужності мотострілецьких та піхотних підрозділів.

Відмічається, що випробування прототипів підтвердили заявлені раніше характеристики, але в процесі випробувань конструкція модуля піддалася ряду змін: було зменшено його габарити, знижена маса, на модуль встановлений вдосконалений телевізійний автомат супроводу цілей.

Основна 30-мм автоматична гармата 2А42 спарена з кулеметом ПКТ калібру 7,62 міліметра з боєзапасом у 2000 патронів.

БМ-30 дозволяє розширити сферу застосування бойових броньованих машин і розширити їхні можливості у боротьбі проти повітряних цілей. За рахунок збільшеного кута вертикального наведення до 75 градусів і кругового обертання з максимальною скорострільністю 550 пострілів на хвилину, бойовий модуль здатний вражати малорозмірні безпілотні літальні апарати, низколетючі літаки і вертольоти, а також наземну легкоброньовану техніку і польові укріплення.

Зазначається, що на ювілейну виставку MILEX модуль відправиться в оновленій комплектації, з новим дизайном і покращеними технічними характеристиками.

Основні технічні характеристики:

озброєння:
30-мм автоматична гармата 2А42/2А72, 7,62-мм кулемет ПКТ;
скорострільність – 550 пострілів на хвилину;
вимір дальності – до 6500 м;
дальність ураження цілей:
до 4000 м;
кути наведення:
по вертикалі – -5 +75 градусів,
по горизонталі – 360 градусів;
боєкомплект:
30-мм автоматична гармата – 300 снарядів,
7,62 мм кулемет – 2000 патронів;
маса (без озброєння) – 1120 кг;
маса (з озброєнням) – 1380 кг;
габарити поворотної платформи:
довжина, ширина, висота – 1540 х 1820 х 640 мм.

У Білорусі  працюють над ЗРК ближнього радіусу дії «ТРИО». В ході дослідно-конструкторських робіт розроблено універсальний бойовий модуль для стрільби двома типами ракет – зенітною керованою 9М37М (від ЗРК «Стріла-10») та авіаційною керованою ракетою малої дальності Р-60-НТ. Окрім цього у бойовому модулі інтегровані системи акустичної та оптичної розвідки цілей.

Новий ЗРК оснащений бортовим комплексом навігації та орієнтування, апаратурою прийому-передачі даних, а також система зв’язку та керування, інтегровані в автоматизовану систему управління «Альянс».

Білорусь Бронетехніка ОПК Світ Сусіди