fbpx
У Білорусі представили снайперську гвинтівку SCR-1200

У Білорусі представили снайперську гвинтівку SCR-1200

Білорусь Піхотне озброєння Світ Сусіди

Білоруські конструктори зброї створили снайперську гвинтівку SCR-1200, провівши модернізацію гвинтівки Драгунова.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Державний військово-промисловий комітет Республіки Білорусь.

В Білорусі на базі кластера «Устье» створена науково-технічна та виробнича база, де розробляється, модернізується, тестується широкий спектр стрілецької зброї.

Особлива увага при цьому приділяється підвищенню тактико-технічних характеристик зброї.

Конструктори одного з підприємств розробили модель снайперської гвинтівки SCR1200 під патрон 7.62х54R в трьох модифікаціях: SCR-1200M, SCR-1200P, SCR-1200W, яка є глибокою модернізацією снайперської гвинтівки Драгунова (СГД).

Білоруська снайперська гвинтівка SCR-1200

Повідомляється, що снайперська гвинтівка отримала новий обвіс, позбувшися дерев’яних деталей. Зверху та знизу SCR-1200 має планку Пікатінні, а цівка виконана з легкого металевого сплаву.

Замість дерев’яного приклада білоруська модернізація отримала телескопічний приклад, який можна регулювати для потиличника, щоки та довжини приклада.

Також на SCR-1200 можна встановлювати не тільки штатний дуловий гальмо-компенсатор, а й супресорний пристрій для малошумної стрільби.

Білоруська снайперська гвинтівка SCR-1200

Головне поліпшення, яке отримала SCR1200, — це підвищена купчастість бою — не більше 5 см (у СГД — 8-10 см) при 10 пострілах на дистанції 100 метрів.

Цього вдалося досягти завдяки металевому обважуванню, що підвищило стабільність гвинтівки.

Білоруська снайперська гвинтівка SCR-1200

Максимальна прицільна дальність не змінилася — 1200 метрів, але гарантована дальність ураження зросла з 400 метрів до 600.

При цьому центрування зброї і його скорострільність абсолютно не змінилися. Невелика зміна торкнулася лише ваги. Гвинтівка стала трохи важче, ніж СГД.

Білорусь Піхотне озброєння Світ Сусіди