fbpx
У Білорусі розробили метеобалістичний комплекс АМК-01

У Білорусі розробили метеобалістичний комплекс АМК-01

Білорусь Європа Світ Сусіди

У Білорусі розробили новий артилерійський метеобалістичний комплекс «АМК-01», який має підвищити точність артилерії.

Про це повідомляє Державний військово-промисловий комітет Республіки Білорусь.

Як повідомлено, комплекс «АМК-01» дозволить підвищити вогневі можливості артилерійських підрозділів на 30 відсотків.

Артилерійський метеобалістичний комплекс «АМК-01» розроблено ВАТ «Пеленг».

Комплекс являє собою багатофункціональний елемент (ланка) комплексу засобів автоматизованого управління вогнем (КЗАУВ) артилерійського дивізіону (батареї).

Метеобалістичний комплекс «АМК-01»

Виріб було випробувано у на рівнинній місцевості у Білорусі та в гірській місцевості в Казахстані.

Комплекс «АМК-01» вирішує завдання метеорологічної та балістичної підготовки стрільби, визначає оптимальні (вигідні) параметри обстрілу цілі, якої не видно.

Додатково комплекс здійснює функцію контролю точності визначення обчислених установок (в підрозділах артилерійського дивізіону) і транслює їх, при необхідності, безпосередньо на приймальні пристрої (термінали) артилерійських засобів.

Після виконання завдання метеорологічної підготовки стрільби обчислювальний пристрій може не вкладатися в футляр, а використовуватися надалі як портативний мобільний засіб для визначення установок по цілях.

Також, в залежності від обстановки, пристрій може бути використано при управлінні вогнем як контрольний засіб, або як розрахунковий засіб для вирішення окремих (спеціальних) вогневих завдань.

Як заявляють розробники, «АМК-01» сполучається з елементами засобів автоматизації артилерії різних модифікацій і функціонує з ними в єдиній системі.

Час переведення комплексу в бойове положення становить 7 хвилин, а в похідне – 5 хвилин.

Час безперебійної роботи на автономному джерелі живлення – 24 години. Час складання метеорологічного бюлетеня – до 5 хвилин.

За бажанням замовника виріб може бути виготовлено в різних полегшених варіантах, а дальність передачі інформації по радіоканалу може бути доведена до 15 км.

Як заявлено, оснащення артилерійських підрозділів комплексом «АМК-01» підвищить їх вогневі можливості, в середньому, на 30%.

Білорусь Європа Світ Сусіди