fbpx
У Білорусі створили власний бронетранспортер

У Білорусі створили власний бронетранспортер

Білорусь Бронетехніка БТР ОПК Світ Сусіди

В ході Міжнародної виставки озброєння і військової техніки MILEX-2021 заплановано презентацію бронетранспортера БТР-V2 виробництва ВАТ «Мінський завод колісних тягачів».

Про це повідомляє Государственный военно-промышленный комитет
Республики Беларусь

Новий бронетранспортер розроблений в інтересах Міністерства оборони Республіки Білорусь в ініціативному порядку та в перспективі може замінити такі бойові машини, як БМП-1/2, БТР-70 і БТР-80, що знаходяться на озброєнні білоруської армії.

У білоруському виробі передбачено максимальне використання вітчизняних комплектуючих.

“У створеній броньованій техніці конструктори постаралися врахувати всі новітні вимоги, що пред’являються до сучасних бойових броньованих машин”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що виріб являє собою броньоване повнопривідне шасі (повна маса 22 000 кг) з колісною формулою 8×8, обладнаний водометними рушіями, що дозволяють забезпечити доставку підрозділів з десантних кораблів на сушу, форсування річок та інших водних перешкод.

Зазначається, що бронетранспортер БТР-V2 здатний розвивати максимальну швидкість до 110 км/год на асфальтованому покритті та до 10 км/год – на плаву. Машина оснащена дизельним рядним шестициліндровим двигуном WP13.550А0 потужністю 550 к.с., що працює в парі з гідромеханічної шестиступінчастою коробкою передач виробництва ВАТ «МЗКТ».

У Білорусі стверджують, що створена бронетехніка здатна вирішувати широкий спектр бойових завдань – здійснювати оперативне  перекидання особового складу до місць бойових дій та проведення спеціальних операцій, забезпечувати вогневу підтримку особового складу і забезпечувати його захист від стрілецької зброї, знищувати живу силу противника, його протитанкові засоби, легкоброньовану техніку і навіть боротися з танками, а також малощвидкісними повітряними цілями.

Для вирішення цих завдань бронетранспортер має набір штатних вогневих засобів ураження: 30 мм автоматична гармата 2А42, стабілізована у двох площинах, спарений з гарматою 7,62-мм кулемет ПКТ і пускова установка протитанкових керованих ракет для боротьби з броньованими цілями. Екіпаж бронетранспортера – 3 людини.

У десантному відділенні, розташованому в задній частині БТР, розміщується 8 десантників. Виріб є універсальною платформою для створення БТР будь-якого призначення і передбачає як установку на ній безлюдного модуля, так і озброєння різного типу.

У травні стало відомо, що у Білорусі працюють над новим бойовим модулем для бронетехніки під назвою «Адунок-БМ-30».

Новий бойовий модуль, що оснащений 30-мм гарматою, призначений для встановлення на бронетехніку, зокрема на бронетранспортери (БТР) і бойові машин піхоти (БМП). Модуль може бути встановлений і на нові перспективні та модернізовані бойові броньовані машини для підвищення вогневої потужності мотострілецьких та піхотних підрозділів. Основна 30-мм автоматична гармата 2А42 спарена з кулеметом ПКТ калібру 7,62 міліметра з боєзапасом у 2000 патронів.

 

Білорусь Бронетехніка БТР ОПК Світ Сусіди