fbpx
У Білорусі створюють РЛС Х-діапазону «Родник-3D» для виявлення малорозмірних цілей

У Білорусі створюють РЛС Х-діапазону «Родник-3D» для виявлення малорозмірних цілей

Білорусь Випробування Європа ОПК РЛС Світ Сусіди

Для виявлення малорозмірних повітряних цілей, в тому числі і БПЛА, в Білорусі створюють трикоординатну РЛС Х-діапазону «Родник-3D».

Про це інформує Мілітарний.

Одне з підприємств системи військово-промислового комплексу Білорусі продовжує розвиток радіолокаційних станцій (РЛС) сімейства «Родник», призначених для виявлення маловисотних повітряних цілей, повідомляють у Державному комітеті ОПК сусідньої країни.

В даний час виконується дослідно-конструкторська робота зі створення трикоординатної радіолокаційної станції Х-діапазону для виявлення маловисотних повітряних об’єктів.

Перспективна розробка базується на протестованій в ході численних випробувань та позитивно зарекомендованої двухкоординатної РЛС «Родник».

Станції сімейства «Родник» забезпечують виявлення та визначення координат і параметрів руху маловисотних повітряних об’єктів.

Радіолокаційні станції дозволяють забезпечити автоматичне розпізнавання класів цілей і супровід їх трас в заданих зонах. Також ці РЛС мають захист від активних і пасивних перешкод.

Розробники вважають, що перевагами РЛС цього сімейства є застосування сучасних технологічних рішень, а також підвищена мобільність і живучість за рахунок розміщення апаратури радіолокаційної станції на автомобільному шасі та мінімальному часі розгортання.

Окрім того, РЛС мають можливість взаємодії із засобами радіоелектронної боротьби з БПЛА, що дозволяє розширити можливості їх спільного використання для підвищення ефективності виявлення цілей, які виконують завдання по заздалегідь заданому маршруту без безпосереднього управління оператором.

Нещодавно, під час оперативно-тактичного навчання ВПС і військ ППО Збройних Сил Республіки Білорусь з бойовою стрільбою на полігоні Ашулук в Астраханській області Росії, були проведені випробування трьох радіолокаційних станцій, які розроблені білоруським підприємством ВАТ «КБ Радар».

В рамках навчання радіолокаційні засоби працювали в складі єдиного комплексу під контролем центрального пункту управління, забезпечуючи виявлення і супровід цілей в широкому діапазоні дальностей та висот польоту повітряних об’єктів.

Заявлено, що випробування підтвердили ефективність спільного застосування різних РЛС білоруської розробки для створення багаторівневої системи виявлення.

Білорусь Випробування Європа ОПК РЛС Світ Сусіди