fbpx
У Білорусі випробовують гранатомет «Сапфир»

У Білорусі випробовують гранатомет «Сапфир»

Білорусь Гранатомет Європа ОПК Піхотне озброєння Світ Сусіди

У Білорусі тривають випробування в рамках дослідно-конструкторської роботи (ДКР) з розробки легкого багатоцільового гранатометного комплексу «Сапфир».

Про це інформує Мілітарний.

Метою проведення випробувань є перевірка відповідності розроблених і виготовлених складових частин дослідного зразка вимогам, заданим в тактико-технічному завданні на проведення ДКР, і можливості застосування їх в складі серійного виробу, повідомив Державний комітет ОПК Білорусі.

Випробування проводилися методом одиночної стрільби в мішень-уловлювач розміром 2×2 м, встановлений на відстані 133 м.

Дослідний зразок у вигляді транспортно-пускового контейнера (ТПК) з розташованим всередині гранатометним пострілом, з використанням спеціального кронштейна був розміщений на верстаті-тренозі до станкового протитанкового гранатомету СПГ-9.

Прицілювання здійснювалося за допомогою механічних засобів наведення.

Після кожного пострілу проводилася перевірка зовнішньої балістики виробу, а також роботи реактивного двигуна, реакції верстата і корпусу ТПК, виходу виробу з каналу ствола, роботи оперення боєприпаса.

Багатоцільовий гранатометний комплекс «Сапфир» калібру 60 мм, являє собою легкий реактивний гранатомет з некерованою гранатою, оснащеною багатоцільовою бойовою частиною і цифровим приладом ( прицілом) управління вогнем.

«Сапфир» призначений для боротьби з сучасними основними бойовими танками, броньованими, легкобронированними та неброньованими цілями, ураження живої сили противника, що знаходиться в бункерах, дзотах, легких укриттях польового типу, спорудах міського і сільського типів.

Технічні характеристики РПГ «Сапфир»:

Калібр – 60 мм
Маса – 4 кг
Довжина – 750 мм
Дальність прямого пострілу – 150 м
Максимальна прицільна дальність стрільби – 400 м
Максимальна дальність стрільби – 1000 м

Гранатомет має можливість ведення стрільби з малорозмірних закритих приміщень, завдяки малому калібру і плавному старту реактивної гранати. Габарити і маса комплексу дозволяють бійцеві легко пересуватися з гранатометом по місцевості.

Білорусь Гранатомет Європа ОПК Піхотне озброєння Світ Сусіди