fbpx
У Білорусі випробовують модернізований ЗРК «Оса»

У Білорусі випробовують модернізований ЗРК «Оса»

Білорусь Випробування Європа ЗРК ЗРК «Оса-АКМ» ОПК ППО та ПРО Світ Сусіди

У Білорусі проведено попередні випробування дослідного зразка бойової машини 9А33-2Б зі складу ЗРК «Оса».

Про це пише Український Мілітарний Портал з посиланням на Державний військово-промисловий комітет Республіки Білорусь.

Повідомляється, що модернізована бойова машина 9А33-2Б на навчальному полігоні успішно пройшла випробування.

В ході випробувань підтверджені характеристики ЗРК зі знищення БПЛА на тлі пасивних перешкод.

Модернізована радіоелектронна апаратура бойової машини забезпечила в штатному режимі виявлення, стійкий автоматичний супровід цілі, а також наведення зенітної керованої ракети на повітряну мішень.

За підсумками попередніх випробувань робочої конструкторської документації дослідного зразка виробу буде присвоєно літер «О».

Нині ВАТ «2566 завод з ремонту радіоелектронного озброєння» (2566 ЗРРЕВ) виконує глибоку модернізацію бойових машин 9А33БМ2, 9А33БМ3 зі складу зенітного ракетного комплексу «Оса» до рівня 9А33-2Б.

Починаючи з 2017 року, ведуться роботи по переводу бойової машини ЗРК «Оса» на нову колісну базу. Підприємство застосувало в якості базового шасі сімейства МАЗ-6317.

Додатково на сучасну елементну базу були переведені головні підсилювачі приймальних пристроїв, система вимірювання дальності станцій супроводу цілі та візування ракет, система виділення сигналів помилок.

Відзначається, що вдалося вирішити завдання збільшення дальності виявлення і підвищення точності визначення координат цілі.

https://youtu.be/uvNI8NzReM4

За інформацією виробника, модернізація основних систем ЗРК «Оса» дозволила не тільки підвищити ефективність його застосування, але і збільшити надійність і термін його служби, знизити витрати на експлуатацію, а також істотно поліпшити умови й ефективність роботи операторів.

Крім того, вдосконалена бойова машина 9А33-2Б зі складу ЗРК «Оса» має великий потенціал для подальших модернізацій, в тому числі, пов’язаних із застосуванням зенітних керованих ракет перспективних розробок.

Дослідно-конструкторську роботу планується завершити у вересні 2020 року.

Білорусь Випробування Європа ЗРК ЗРК «Оса-АКМ» ОПК ППО та ПРО Світ Сусіди