fbpx
У Білорусі заявили про посадку українського БПЛА

У Білорусі заявили про посадку українського БПЛА

Авіація Білорусь БпА (Безпілотні апарати) Європа Кордон Світ Сусіди Україна

У міноборони Білорусі заявили, що примусили до посадки український розвідувальний БПЛА невстановленого типу.

Про це інформує Мілітарний.

Міністерство оборони Білорусі повідомило, що 24 січня 2022 року органами прикордонної служби у взаємодії з підрозділами ВПС та військ ППО збройних сил зафіксовано факт порушення Державного кордону Республіки Білорусь у повітряному просторі з боку України безпілотним літальним апаратом (БПЛА).

У повідомленні стверджується, що  у подальшому БПЛА був примушений до посадки підрозділами протиповітряної оборони збройних сил Білорусі.

Повідомляється, що внаслідок аналізу інформації, що містилася на бортовій апаратурі БЛА, підтверджено факт його запуску з території України.

У Білорусі стверджують, що встановлено факт того, що БПЛА було запущено 24 січня 2022 р. о 10.58 у районі села Піща Ковельського району Волинської області (Україна) за 1,7 км від кордону з Білоруссю.

У повідомленні запевняють, що після набору робочої висоти безпілотник перетнув кордон Білорусі у районі села Хмелище Малоритського району. Далі відповідно до польотного завдання пройшов у район дислокації полігону «Брестський».

У зв’язку з цим інцидентом 3 лютого 2022 р. до білоруського міністерства оборони був викликаний військовий аташе з питань оборони при Посольстві України в Республіці Білорусь полковник Кацуба С.Ю., якому було вручено ноту протесту у зв’язку з випадками порушення Державного кордону Республіки Білорусь зі сторони України.

А також заявлено про необхідність проведення розгляду за цим фактом та інформування білоруської сторони про його результати.

У Міністерстві закордонних справ України назвали провокацією інформацію влади Білорусі про використання Україною БПЛА.

Україна не запускала безпілотний літальний апарат (БПЛА) на територію Білорусі та закликає Мінськ не підігравати дестабілізаційним діям Росії, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

“Чергова провокація влади в Білорусі. На заміну міфічним “тоннам зброї” прийшли “безпілотники”. Україна не використовувала БПЛА. Закликаємо Мінськ не підігрувати дестабілізаційним діям Росії. Спокій на кордоні Білорусі та України в інтересах всього регіону”, – написав Ніколенко на своїй сторінці у Twitter.

Авіація Білорусь БпА (Безпілотні апарати) Європа Кордон Світ Сусіди Україна