fbpx
У Болгарії стартують навчання Breeze 2021

У Болгарії стартують навчання Breeze 2021

SNMCMG2 SNMG2 Болгарія ВМС Болгарії Світ Сусіди Флот Чорне море

У Болгарії стартують військово-морські навчання Breeze 2021 за участі 14 країн, у тому числі представників з України.

Про це йдеться у прессрелізі ВМС Болгарії оприлюдненому напередодні.

В міжнародних маневрах візьмуть участь 30 бойових та допоміжних кораблів і катерів, три літака, вісім гелікоптерів та близько 2 тисяч військових.

До основної частини навчань Breeze-2021 залучені військовослужбовці з Албанії, Болгарії, Бельгії, Великої Британії, Грузії, Греції, Італії, Іспанії, Латвії, Польщі, Румунії, США, Туреччини та України.

У них також візьмуть участь кораблі Другої постійної військово-морської групи кораблів НАТО (SNMG2) та Другої постійної протимінної групи кораблів НАТО (SNMCMG2).

Учасники навчань підвищать оперативну сумісність між собою та відпрацюють спільні завдання.

Корвет ВМС Болгарії «Бодри», есмінець ВМФ США Ross та корвет ВМС Румунії Contra-Amiral Horia Macellariu на Sea Breeze 2021

Керуватиме Breeze-2021 спільний штаб розташований на військово-морській базі ВМС Болгарії Варна.

На 25-тих за рахунком Breeze буде проведена сертифікація командування тактичної групи патрульних кораблів у відповідності до вимог НАТО.

Міжнародні навчання Breeze проводять щорічно біля берегів Болгарії, цього року вони триватимуть з 11 по 19 липня.

За масштабом майже співставні з минулорічними, коли у них взяло участь 27 бойових кораблів, допоміжних суден та катерів, за участь 2,4 тисяч військових з 10 країн світу.

Цьогоріч Breeze-2021 проходить після міжнародних навчань Sea Breeze-2021, що тривали в Україні з 28 червня по 10 липня та стали наймасштабнішими за всю історію їх проведення.

Нагадаємо, що у цьогорічному Sea Breeze взяло участь 5000 військових, 32 кораблі, 40 літаків та 18 груп спеціального призначення та водолазів.

SNMCMG2 SNMG2 Болгарія ВМС Болгарії Світ Сусіди Флот Чорне море