fbpx
У бою загинув Герой України Дмитро Коцюбайло

У бою загинув Герой України Дмитро Коцюбайло

Війна з Росією Втрати Герой України Україна

У бою під Бахмутом загинув Герой України, командир батальйону 67-ї механізованої бригади Дмитро Коцюбайло також відомий під позивним “Да Вінчі”.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Сьогодні в бою загинув «Да Вінчі», Герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну», — написав президент.

Він брав активну участь у Революції гідності та з 2014 року захищав незалежність України. Став одним із наймолодших Героїв України.

У 2014 році “Да Вінчі” очолив взвод добровольців, які брали участь у відбитті російської агресії. Уже через рік він командував ротою. У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької області, а після одужання повернувся на фронт.

17 березня 2016 року “Да Вінчі” став командиром 1-ої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК ПС, яка згодом була переформатована в батальйон.

30 листопада 2021 за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету, Дмитро Коцюбайло отримав звання Героя України з врученням ордену «Золота Зірка».

Війна з Росією Втрати Герой України Україна