fbpx
У Брянській області РФ загорілися склади заводу, який працює на ОПК

У Брянській області РФ загорілися склади заводу, який працює на ОПК

ОПК Пожежа Росія Сусіди

У населеному пункті Дятьково в Брянській області Росії загорілися склади ТОВ “НПП “Александр”, яке виготовляє оптичні системи військового та цивільного призначення.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на регіональне управління МНС.

Відомо, що пожежа почалася о 8:28 ранку. Відкритий вогонь змогли загасити о 9:13.

За попередніми даними, постраждалих немає.

Про ймовірні збитки, які могло отримати підприємство, наразі невідомо.

Про причини пожежі також нічого не відомо. Офіційна влада повідомлень про пожежу або її наслідки не оприлюднювала.

Зауважимо, що місто Дятьково розташоване на північному сході Брянської області. Звідти до кордону з Україною – більше 140 км.

Відомо, що ТОВ “НПП “Александр” працює на замовлення міноборони РФ, зокрема, для проєктування та розробки високоточних оптичних деталей та систем для авіаційної, космічної, військової та спеціальної техніки.

Пожежа у місті Дятьково Брянської області РФ. Фото з відкритих джерел

На підприємстві хизувалися, що з використанням їхньої продукції виготовили роботизований комплекс “Уран-9”. Його застосовують для вогневої підтримки сухопутних військ під час бойових дій та для розвідки.

Комплекс застосовували під час бойових дій у Сирії.

На заводі виготовляють об’єктиви та окуляри для зорових труб нічного бачення, які працюють з електронно-оптичними приладами.

Також серед продукції підприємства асферичні прилади, візирні пристрої, тепловізійні об’єктиви та об’єктиви зі змінною та фокусною відстанню, у тому числі для інфрачервоного діапазону, дзеркальні та дзеркально-призменні оптичні системи, системи для перетворення лазерних пучків, а також різні нестандартні та унікальні стенди для контролю параметрів оптичних систем.

ОПК Пожежа Росія Сусіди