fbpx
У Британії підтвердили передачу Україні ракет Storm Shadow

У Британії підтвердили передачу Україні ракет Storm Shadow

Авіаційне озброєння Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Європа Крилаті ракети Світ Україна

Велика Британія підтвердила передачу Україні крилатих ракет Storm Shadow авіаційного базування.

Про це заявив державний секретар з питань оборони Бен Воллес, пише BBC News.

Рішення про передачу цього озброєння було ухвалене після неодноразових прохань України надати більше зброї для протидії російській агресії.

Бен Воллес заявив, що ракети “дозволять Україні відкинути російські сили, які перебувають на українській суверенній території”.

Також, він сказав, що Велика Британія прийняла це рішення після того, як Росія “продовжила йти темним шляхом”, атакуючи цивільну інфраструктуру в Україні.

“Пожертвування цих ракетних систем дає Україні найкращий шанс захистити себе від жорстокості Росії”, – сказав державний секретар з питань оборони Бен Воллес в Палаті громад.

За його словами, ракети “їдуть” або вже знаходяться в українських руках, і описав цей крок як “вивірений і пропорційний ескалації з боку Росії”.

Нагадаємо, раніше у четвер, CNN з посиланням на свої джерела повідомила, що Британія передала Збройним Силам Україні крилаті ракети Storm Shadow.

Наголошується, що Велика Британія отримала запевнення від українського уряду, що ці ракети будуть використовуватися лише для ураження російських окупаційних військ в межах суверенної території України, а не для ударів по території Росії.

Крилата ракета «Storm Shadow». Фото з відкритих джерел

Франко-британська ракета Storm Shadow також відома як SCALP авіаційного базування, має польотну масу до 1300 кг, а маса бойової частини – 450 кг. Заявлена дальність пуску цієї крилатої ракети складає понад 250 км у експортному варіанті, і до 560 км для армії Франції та Британії.

За допомогою цих ракети бойова авіація Повітряних сил ЗСУ зможе завдавати ударів углиб захоплених російськими окупантами територій України, знищуючи важливі військові об’єкти країни-агресора.

Встановлення ракети Storm Shadow на винищувачі Typhoon. 2021 рік. Фото: EPS

У лютому прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що його країна стане першою, яка надасть Україні зброю великої дальності для протистояння російському вторгненню.

Авіаційне озброєння Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Європа Крилаті ракети Світ Україна