fbpx
У Британії представили «пістолет» проти БПЛА

У Британії представили «пістолет» проти БПЛА

БпА (Безпілотні апарати) Велика Британія Європа Світ

Британська компанія Drone Defence представила свою нову розробку – «пістолет» Paladyne E1000MP, призначений для боротьби з безпілотниками.

Про це повідомляє компанія Drone Defence.

Його основний засіб – електромагнітний сигнал тієї ж частоти, що й у дрона, на якій той підтримує зв’язок з оператором.

В результаті електронного впливу зв’язок між ними пропадає, після чого апарат або приземляється, або повертається в точку вильоту.

Дальність дії Paladyne E1000MP – 1 км. Його можна використовувати як зі спрямованої, так і з круговою антеною. У першому випадку сигнал направляється на конкретний безпілотник, у другому – сигнал поширюється на більш широку область.

Paladyne E1000MP

Як стверджують в Drone Defence, користувачі навіть можуть отримати контроль над частотами дрона, що дозволяє вручну активувати функцію повернення до точки старту і виявити місце знаходження оператора.

Джерело живлення – батарея, яка після повної чотиригодинної зарядки забезпечує роботу пристрою протягом двох годин при температурах від -20 до +60 ° C. Вага пристрою 3,5 кг.

«Пістолет» також сконструйований таким чином, що при необхідності його можна встановити на гвинтівку, при цьому блок управління поміщається в невеликий рюкзак або сумку.

У Британії представили «пістолет» проти БПЛА. Paladyne E1000MP встановлено на гвинтівку. Фото: Drone Defence

Він доступний в декількох кольорах – з опцією нічного режиму для додаткової непомітності.

Читайте також: Ізраїльська компанія SpearUAV представила кишеньковий розвідувальний БПЛА Ninox 40.

Новий апарат розташовується в циліндричної капсулі, з якої й здійснюється його запуск. Після розвідки оператор може підібрати безпілотник і пізніше використовувати повторно.

Сьогодні кілька компаній у світі займаються розробкою, виробництвом і постачанням невеликих безпілотників, деяких з яких без зусиль можна переносити в кишені.

БпА (Безпілотні апарати) Велика Британія Європа Світ