fbpx
У Британії шукають заміну гелікоптерам Puma HC2

У Британії шукають заміну гелікоптерам Puma HC2

Авіація Велика Британія Гелікоптери Європа Компанія Leonardo Королівські ПС Великої Британії Світ

У Королівських Повітряних Силах Великої Британії шукають заміну багатоцільовим гелікоптерам Puma HC2.

Про це пише Flight Global.

До середини цього десятиріччя Міністерство оборони Об’єднаного Королівства має визначитися чим заміни 23 борти.

Вже створена відповідна програма по новим середнім гелікоптерам (англ. New Medium Helicopter, скор. NMH).

Однак у цю програму включена заміни трьох інших нішевих гелікоптерах, що експлуатуються у британській армії – це моделі 212 та 412 від компанії Bell, а також AS365 Dauphins виробництва компанії Aerospatiale (у даний час в даний час — Airbus Helicopters), що використовуються у силах спеціальних операцій.

Британське оборонне відомство ще не оприлюднювало конкретних вимог для багатоцільового гелікоптеру для їх заміни.

Гелікоптер Puma HC Mk2 Королівських Повітряних сил Великої Британії

У Leonardo вже заявили про «розробку конфігурації для кожної з цих ролей», за словами керівника британського відділення виробництва компанії Майка Моррісра, їх гелікоптери вже можуть виконувати транспортування, підтримку спецпризначенців, виконувати пошуково-рятувальні операції, медичну підтримку та інші функції.

Майк Моррісро переконаний, що їх гелікоптер найбільш економічно доцільний для майбутньої ролі у питаннях початкової вартості та подальшого технічного обслуговування.

На даний момент, все що ми бачили підтверджує, що AW149 дійсно підходить для функцій, які виконують ці гелікоптери сьогодні, і для того що б вони можуть робити у майбутньому, – сказав представник Leonardo.

У якості додаткових аргументів він навів, що на підприємстві компанії у Британії в Йовілі за останнє десятиліття збудували 11 гелікоптерів Leonardo – AW149 для берегової охорони Великої Британії та AW189 для цивільного ринку.

Таким чином не потрібно створювати нову виробничу лінію з нуля, «фірмі потрібно буде лише відновити вітчизняне виробництво», адже у даний час ці моделі виготовляються в Італії.

Він додав, що у разі перемоги в конкурсі NMH близько 60-70% комплектуючих AW149 буде надходити з британських підприємств, у тому числі і лопаті, котрі виготовляють у Йовілі.

Авіація Велика Британія Гелікоптери Європа Компанія Leonardo Королівські ПС Великої Британії Світ