fbpx
У бюджеті на тероборону передбачено майже 3,1 млрд грн

У бюджеті на тероборону передбачено майже 3,1 млрд грн

Держбюджет ЗСУ РНБО Руслан Хомчак Тероборона (ТрО) Україна

Для формування Сил територіальної оборони ЗСУ бюджетом України на 2022 рік передбачено майже 3,1 млрд грн.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на заяву Першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, генерал-полковника Руслана Хомчака.

Перший заступник Секретаря РНБО повідомив, що Кабінет Міністрів України вже ухвалив 15 постанов по теробороні.

Ці постанови унормовують окремі положення Закону щодо створення та функціонування системи Сил територіальної оборони.

За словами Руслана Хомчака, вже виявлено ряд проблемних питань, які потребують негайного реагування.

Форум «Безпечні та спроможні громади майбутнього». Лютий 2022. Фото: РНБО

З-поміж яких ситуація, що склалася з виділенням фондів, необхідних для розміщення органів управління, бригад та батальйонів Сил територіальної оборони ЗСУ.

Також недостатній рівень забезпеченості підрозділів ТрО засобами зв’язку, засобами індивідуального захисту, автомобільною технікою тощо.

Необхідно також розв’язати питання щодо збільшення термінів граничного віку перебування на військовій службі військовослужбовцям військових частин ТрО, зазначив Р. Хомчак.

Крім того, Перший заступник Секретаря РНБО зазначив, що потребують корегування терміни формування та набуття спроможностей Силами ТрО, проведення заходів кризового планування.

Фото на тему: Тероборона / ТРО

Також, наголосив він, необхідно прискорити підготовку громадян України до національного спротиву.

Вжити заходів до покращення взаємодії керівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування зі Збройними Силами України з питань підготовки та організації ТрО.

«Під час виїзного засідання Ради національної безпеки і оборони України 11 лютого 2022 року у місті Харкові було розглянуто питання про стан виконання закону про основи національного спротиву, – сказав Р.Хомчак. – За результатами засідання визначено та доведено до керівників центральних органів виконавчої влади, місцевої влади завдання та строки розв’язання зазначених вище проблем».

Держбюджет ЗСУ РНБО Руслан Хомчак Тероборона (ТрО) Україна