fbpx
У Чернігові сформують управління територіальної оборони України

У Чернігові сформують управління територіальної оборони України

ЗСУ Тероборона (ТрО) Україна

У Чернігові буде сформоване регіональне управління Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Про це інформує Мілітарний.

Оперативне командування «Північ» Збройних Сил України (ЗСУ) повідомило на своїй сторінці у Facebook, що з 1 січня 2022 року, у Чернігові сформують Регіональне управління «Північ» Сил територіальної оборони (ТрО).

“Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» з наступного року в державі будуть розгорнуті військові частини тероборони. Чотири регіональні управління, одне з яких розташовуватиметься у Чернігові, здійснюватимуть управління відповідними підрозділами ТрО”, – йдеться у повідомленні.

До військово-сухопутної зони Регіонального управління «Північ» Сил ТрО увійдуть місто Київ та шість областей: Чернігівська, Сумська, Полтавська, Черкаська, Житомирська та Київська.

У кожній області сформують бригади тероборони та батальйони, кількість яких відповідатиме кількості районів, а також батальйони у обласних центрах.

Підрозділи планується розгорнути до 15 січня 2022 року.

“На службу в підрозділи ТрО запрошуються офіцери запасу зазначених областей та Києва, які мають досвід військової служби, а також військовозобов’язані та резервісти без досвіду військової служби, які матимуть змогу зайняти старшинські, сержантські та солдатські посади”, – зазначили у командуванні.

Приміщення бригади територіальної оборони Києва. Грудень 2021. Фото: Павло Щибря

Нещодавно, бригада територіальної оборони Києва отримала перше приміщення під пункт постійного розташування. Згідно з планом КМДА, кожен батальйон має отримати свій пункт постійної дислокації.

У планах зробити так, щоб кожен батальйон територіальної оборони столиці отримав своє приміщення, на черзі ще 4 райони. Він призначатиметься для штабу батальйону, рекрутингового центру, а також для навчальних класів.

Отримана будівля в Дарницькому районі потребує ремонту й оснащення, яке незабаром розпочнеться. Пошук вільних приміщень проводиться Департаментом і теробороною постійно.

ЗСУ Тероборона (ТрО) Україна