fbpx
У Держприкордонслужбі створили бригаду «Гарт»

У Держприкордонслужбі створили бригаду «Гарт»

Війна з Росією ДПСУ МВС Україна

У вівторок, 30 квітня, глава МВС Ігор Клименко оголосив про створення третьої бойової бригади Державної прикордонної служби України.

Нове військове з’єднання отримало назву «Гарт». Про це Клименко написав у телеграмі.

Бійці нової бригади вже підсилюють Сили оборони на східних рубежах.

Оголошення про створення ще однієї бригади «Гвардії наступу» у складі Держприкордонслужби відбулося у День прикордонника України.

«Символічно саме сьогодні оголосити про створення третьої бойової бригади Держприкордонслужби – “Гарт”, бійці якої вже підсилюють Сили оборони на східних рубежах», – зазначає Клименко.

Крім того, до «Гвардії Наступу» входять бригади прикордонників «Сталевий кордон» та «Помста».

За словами міністра, прикордонники відважно проявили себе в боях ще з 2014 року.

«І дотепер прикордонні загони та сформовані бойові бригади Гвардії Наступу «Сталевий кордон» і «Помста» продовжують бити ворога, демонструючи неабияку міць та витримку», – наголосив глава МВС.

Клименко привітав прикордонників та подякував за професіоналізм та бойову стійкість.

Нагадаємо, на початку минулого року Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування штурмових бригад «Гвардії наступу» у складі Національної поліції, Держприкордонслужби та Національної гвардії. Для зміцнення Сил оборони та визволення окупованих територій України від російських загарбників.

Тоді у складі Державної прикордонної служби було сформовано першу бригаду – «Сталевий кордон».

Нещодавно український парламент підтримав збільшення чисельності Державної прикордонної служби України на 15 тисяч військовослужбовців.

Війна з Росією ДПСУ МВС Україна