fbpx
У Дніпрі затримали залізничника, який шпигував за ешелонами ЗСУ

У Дніпрі затримали залізничника, який шпигував за ешелонами ЗСУ

Війна з Росією Держзрада Дніпро Дніпропетровщина Затримання Контррозвідка СБУ Україна ФСБ Росії Шпигунство

Контррозвідка Служби безпеки затримала у Дніпрі посадовця однієї із вузлових станцій “Укрзалізниці”.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Згідно з матеріалами слідства, залізничник за вказівкою російських спецслужб збирав інформацію про залізничні маршрути перевезення військової техніки ЗСУ.

Крім того, його цікавили розвіддані про кількість і тип озброєння, яке доставляють залізним сполученням.

За даними СБУ, для цього російський агент фіксував місце і час проходження військових ешелонів, а також намагався дізнатися про їх маршрут із зупинками та пунктами призначення.

“Насамперед, зловмисник намагався отримати максимум інформації щодо переправлення на фронт бойових машин Bradley та танків Leopard”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інформація була потрібна окупантам для підготовки повітряних ударів по залізничних об’єктах регіону. Для порушення логістики постачання озброєння та боєприпасів для ЗСУ.

Як встановило розслідування, фігурант був дистанційно завербований ФСБ РФ влітку цього року. У поле зору російської спецслужби він потрапив через “свою деструктивну активність у прокремлівських Telegram-каналах, де схвалював російську збройну агресію”.

Для комунікації з кураторами він використовував анонімний чат у популярному месенджері.

Служба безпеки задокументувала злочинні дії та затримали його у власному помешканні.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у державній зраді. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Війна з Росією Держзрада Дніпро Дніпропетровщина Затримання Контррозвідка СБУ Україна ФСБ Росії Шпигунство