fbpx
У Дубні відновлюють військове летовище

У Дубні відновлюють військове летовище

Авіакомендатура Авіація Будівництво Інженерні війська ПС ЗСУ Україна

У Дубні військові інженери з окремого інженерно-аеродромного батальйону Повітряних Сил ЗСУ відновлюють військове летовище.

Про це повідомляє Служба зв’язків з громадськістю повітряного командування «Захід».

Їм допомагають військовослужбовці авіаційної комендатури, яка була сюди перебазована з міста Луцьк, коли на місцевому аеродромі було розгорнуто 204 Севастопольську бригаду тактичної авіації.

Ремонтно-відновлювальні роботи проводяться як на самому летовищі, так і на стоянці літаків, будівлях забезпечення, комунікаціях.

«Для проведення ремонтно-відновлюваних робіт необхідними матеріальними засобами, підрозділи забезпечені», – написали у пресслужбі

Уже цього року авіаційна комендатура має набути бойових спроможностей і приймати авіацію Повітряних Сил ЗСУ.

Раніше у Дубно базувався полк бомбардувальників Су-24, який було розформовано ще два десятиліття тому. Завдяки присутності військових на фондах колишньої авіаційної частини, вдалося зберегти інфраструктуру аеродрому.

У період з березня до серпня поточного року вже завершено ремонтні роботи на п’яти військових летовищах.

Станом на середину серпня військовослужбовці ремонтних бригад Хмельницького інженерного бату замінили близько 850, провели дефектування майже 160 і монтаж 194 шт. аеродромних плит (ПАГ).

Роботи з відновлення аеродромної мережі ПС ЗСУ

Додатково нарізали більше ніж 1600 метрів погонних швів, демонтували майже 560 квадратних метрів монолітного покриття, виконали майже 6000 кубічних метрів ґрунтових робіт (планування, пересування, руйнування).

До кінця 2020 року мають бути завершені роботи ще на чотирьох аеродромах.

Нагадаємо, що незабаром інженерно-аеродромні батальйони Повітряних Сил ЗСУ отримають військово-технічну допомогу від США.

Авіакомендатура Авіація Будівництво Інженерні війська ПС ЗСУ Україна