fbpx
У двох населених пунктах на Волині створять бази тероборони

У двох населених пунктах на Волині створять бази тероборони

Волинь ЗСУ Тероборона (ТрО) Україна

У населених пунктах Хотешів та Нововолинськ Волинської області функціонуватимуть частини територіальної оборони.

Про це повідомляє Мілітарний.

З 1 січня 2022 року вступив у дію Закон України «Про основи національного спротиву», згідно з яким провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони України належить Силам територіальної оборони (ТрО).

Відтак, у кожній області створюється бригада ТрО, яка дислокується по частинах, зокрема, в обласному центрі – управління бригади, а батальйони бригади – у районах.

Попередньо органи виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування мають визначити місця розташування батальйонів бригад ТрО.

Хотешів

Так, у Камінь-Каширському районі підрозділ ТрО облаштований на базі села Хотешів, у приміщенні колишньої тублікарні.

Приміщення для тероборони у населеному пункті Хотешів. 2022 рік. Фото: Камінь-Каширська рада

У його постійному штаті служитиме до 50 військовослужбовців особового складу.

«Наразі у фокусі уваги – всебічна підтримка та забезпечення підрозділу», – розповідають у

Йдеться про оснащення приміщення необхідними меблями, комп’ютерною технікою, а також фінансування заходів подальшого розгортання сил ТрО.

Приміщення для тероборони у населеному пункті Хотешів. 2022 рік. Фото: Камінь-Каширська рада

У ході робочого візиту посадовці провели зустріч з командиром військової частини А7060 Романом Остапчуком, під час якої обговорили кадрові та організаційні моменти розгортання на теренах району сил ТрО.

Нововолинськ

Також, Нововолинська міська рада повідомила, що в їхньому місті буде розміщений окремий батальйон територіальної оборони.

Нововолинська громада відгукнулася на звернення Володимир-Волинської райради та РДА щодо пошуку приміщень для розміщення батальйону ТРО.

Було подано кілька варіантів. Серед них – частина приміщення адмінбудівлі на вулиці Нововолинській, 20 (колишній МРЕВ).

Приміщення для тероборони у населеному пункті Нововолинськ. Фото: Нововолинська міська рада

Саме цей варіант схвалений командуванням військової частини та Володимир-Волинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Належний стан приміщення, розмір земельної ділянки, вигідне місце розташування та якісна міська інфраструктура стали переконливими аргументами під час вибору, – сказав голова Володимир-Волинської райдержадміністрації Юрій Лобач.

Приміщення для тероборони у населеному пункті Нововолинськ. Фото: Нововолинська міська рада

Міський голова Борис Карпус повідомив, що розміщення в Нововолинську батальйону тероборони – це додаткові надходження до бюджету, підвищення рівня безпеки та економічного розвитку.

Попереду – тривалий процес підготовки до розміщення військової частини А7064. Міська влада готова всіляко сприяти в межах своєї компетенції! – акцентував Борис Карпус.

Волинь ЗСУ Тероборона (ТрО) Україна