fbpx
У Фінляндії стартували спільні зі Швецією навчання

У Фінляндії стартували спільні зі Швецією навчання

Балтія Європа Навчання Світ Фінляндія Швеція

У Лапландії, ропочинаються найбільші в цьому році військові навчання сухопутних сил. У них будуть задіяно 7 000 військовослужбовців.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Yle 

Навчання Northern Forest 21 пройдуть на півночі Фінляндії. У них також беруть участь 350 шведських солдатів. Спільні тренування зі шведами відбуваються в рамках оборонного співробітництва між двома країнами.

Організовані на полігоні Ровайярві, а також в районі Соданкюля та Кіттіля. Навчання будуть складатися з двох етапів. Перший включає артилерійські та піхотні навчання в Роваярві 17–27 травня, тоді як другий етап – розпочинається 24 травня і закінчується 2 червня.

Зазначається, що у навчаннях NF21 візьмуть участь близько 7 000 чоловік особового складу, включаючи військовозобов’язаних, резервістів та службовців з Фінляндії. Загальна кількість резервістів задіяних у тренуванні становитиме до 2000 осіб.

Тренування залишається ключовим навчальним заходом для підготовки осіб, які несуть військову службу, та для спроможності Сил оборони Фінляндії.

Поєднане навчання зі шведськими підрозділами розвиває спільні оперативні можливості та взаємодію і підтримку між країнами. У тренуваннях задіяні підрозділи з шведського полку Норрботтен, а також з артилерійського полку та полку управління збройних сил. Співпраця та її розвиток спираються на військово-стратегічну концепцію оборонного співробітництва між Фінляндією та Швецією.

Відзначається, що “навчання Northern Forest 21 забезпечує підходи для розвитку співпраці з метою ефективного використання ресурсів обома сторонами”, –  зазначає керівник навчань полковник П’єтілайнен.

Нагадуємо, що у Фінляндії жінки проходять підготовку для служби в спеціальних військових підрозділів.

Фінський єгерський полк Утті на початку року оголосив унікальний набір, призначений тільки для жінок. Потрапити в спецпідрозділ захотіло майже 300 жінок.

Стверджується, що у військовослужбовців жіночої статі більше передумов для налагодження спілкування з жінками і дітьми в ході кризових операцій, впевнені військові. Кількість жінок в загонах, що займаються врегулюванням криз, завжди було незначним, але зараз це хочуть змінити.

Військовослужбовці фінської армії

Щорічно жінки також подають заявки на службу в десантних військах, проте перешкодою зазвичай стають фізичні нормативи. Вимоги для служби в єгерському полку Утті також серйозні, однак психологічні якості, рівень освіти і соціальні навички важливіші під час вступу до спецпідрозділу, ніж здача фізичних нормативів.

Балтія Європа Навчання Світ Фінляндія Швеція