fbpx
У Франції створили гвинт за допомогою 3D-принтера

У Франції створили гвинт за допомогою 3D-принтера

Naval Group ВМС Франції Європа Світ Суднобудування Тральщик Флот Франція

Французький мінний тральщик Andromède отримав надрукованим на 3D-принтері гвинт.

Про це повідомляє компанія Naval Group.

«Це найбільший металевий 3D-друкований рушій, коли-небудь проводився у світі, і перший гвинт, отриманий в результаті цієї технології, був піднятий на борт військового корабля і виготовлений для використання не тільки для ходових випробувань», – розповідають у компанії Naval Group.

Гвинт складається з п’яти лопатей вагою по 200 кг (441 фунт), які були виготовлені з використанням технології дугового адитивного виробництва (WAAM), менш відомою, ніж інші методи металевого 3D-друку, але краще підходить для великомасштабних застосувань.

Він працює, плавлячи металевий дріт, нагрітий електричною дугою. Процес управляється роботизованою рукою.

Французький мінний тральщик Andromède отримав надрукованим на 3D-принтері гвинт. Фото: Naval Group

Французька дочірня компанія японської групи Yaskawa надала роботів і інструменти для виробництва для цього проєкту.

Naval Group працювала з фірмою Bureau Veritas, щоб гарантувати виконання вимог випробувань, інспекцій і сертифікації, з тим щоб Організація підтримки флоту і французьке агентство військових закупівель DGA могли санкціонувати випробування лопатей на військовому кораблі.

У жовтні 2020 року гвинт був перенесений з виробничого майданчика в Брест, де його встановили на гребному валу мінного тральщика Andromède.

Корабель є одним з 10 одиниць цього типу, побудованих в 1980-х роках, вісім з яких, включаючи Andromède, не будуть виведені з флоту ще одне десятиліття.

Французький мінний тральщик Andromède отримав надрукованим на 3D-принтері гвинт. Фото: Naval Group

Ходові випробування в грудні пройшли успішно, так що тепер мінний тральщик може повернутися до нормальної роботи, оснащений своїм “друкованим” гвинтом.

Ця нова технологія дозволить нам значно скоротити технічні обмеження.

Стане можливим отримати нові виробничі рішення для складних геометричних фігур, які не можуть бути отримані за допомогою звичайних процесів.

Naval Group ВМС Франції Європа Світ Суднобудування Тральщик Флот Франція