fbpx
У Грузії розпочалося виробництво гвинтівок GI-4

У Грузії розпочалося виробництво гвинтівок GI-4

Грузія Ізраїль Кавказ ОПК Піхотне озброєння Світ

У Грузії відкрилося грузино-ізраїльське підприємство «Delta САА», яке виробляє зброю стандарту НАТО, зокрема гвинтівки GI-4.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на уряд Грузії.

Підприємство розпочне роботу на базі державного військового науково-технічного центру «Дельта».

Згідно з проєктом, вироблені на заводі гвинтівки GI-4 (калібр – 5,56 мм) стандарту НАТО поставлятимуться Силам оборони Грузії, що сприяє процесу оснащення військових частин сучасним озброєнням.

Договір про виробництво автоматичної вогнепальної зброї стандарту НАТО було підписано між Міноборони Грузії та ізраїльською компанією у травні 2021 року.

Зброя підприємства «Delta САА» у Грузії. Жовтень 2021

Грузино-ізраїльське підприємство оснащене новітніми установками, зробленими у провідних країнах світу, а повний технологічний процес виробництва автоматичної вогнепальної зброї GI-4 (5.56) здійснюватиметься на місці.

У Міністерстві оборони Грузії впевнені, що функціональне навантаження підприємства у майбутньому зросте ще більше, що дозволить виробляти різні види вогнепальної зброї та аксесуарів.

На відкритті підприємства побував прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі.

«Ми починаємо виробництво GI-4 типу M4, що дуже важливо, і я вітаю «Дельта» та все міністерство оборони з цим важливим підприємством. Крім того, всі деталі автомата, в тому числі пластмасові, буде вироблятися на місці», – заявив Гарібашвілі.

Підприємства «Delta САА» у Грузії. Жовтень 2021

На підприємстві також планують налагодити експорт спільної продукції.

Нагадаємо, у травні міністр оборони Грузії повідомив, що країні почнеться виробництво безпілотних літальних апаратів і автоматів типу М4.

Підприємства «Delta САА» у Грузії. Жовтень 2021

З метою посилення боєздатності Грузії планується закупівля безпілотних літальних апаратів, а також створення виробничих потужностей для їх виробництва. Для виконання плану «Підтримка Сил оборони-2030» ведуться переговори з деякими країнами НАТО і уточнюються деталі та підходи у військово-технічній співпраці.

Грузія Ізраїль Кавказ ОПК Піхотне озброєння Світ