fbpx
У Грузії захопили банк з заручниками

У Грузії захопили банк з заручниками

Грузія Злочин Кавказ Світ

Озброєний чоловік захопив заручників в одній з філій банку Грузії в центрі Зугдіді. За попередніми даними, злочинець озброєний автоматом і гранатою.

Про це повідомляє видання Liveuamap.

У заручниках – співробітники банку і клієнти. На місці працює поліція та спецпідрозділи.

Оновлення 10:20 22 жовтня 2020 року

Після отримання грошей озброєний чоловік відпустив заручників та зник. Про його місцезнаходження наразі не відомо.

Правоохоронці в інтенсивному режимі продовжують оперативно-слідчі та пошукові дії для затримання злочинця, – заявили в МВС Грузії

Про захоплення заручників стало відомо близько о пів на третю дня. Події розгортаються в самому центрі Зугдіді, на вулиці Гамсахурдіа.

Повідомляється, що швидка допомога під’їхала до будівлі банку, лікарів пустили в будівлю.

Кадр з відео зі злочинцем, який захопив заручників

За попередніми даними, в будівлі знаходяться близько 30 осіб. Злочинець увірвався в філію Банку Грузії в розпал робочого дня.

Очевидці повідомляють, що відразу після захоплення, будівлю вдалося покинути літній жінці, вона розповіла, при захопленні банку злочинець вистрілив в повітря і погрожував підірвати гранату.

Потім він відпустив ще одну похилу людину.

Частині людей вдалося самостійно вибратися на дах будівлі банку, поліція допомогла їм спуститися – це співробітники банку, які були на третьому поверсі, а заручники утримуються на першому.

Поліція звернулася до телеканалів із закликом припинити відео трансляцію того, що відбувається в прямому ефірі.

Будівля філії Банку Грузії, в якому стався напад, знаходиться в центрі міста, поблизу с ним розташована мерія, офіс Служби державної безпеки, а також поліцейське управління.

Заява Поліції

МВС Грузії зробило заяву із захоплення заручників в Зугдіді: порушено кримінальну справу за статтями 179, 236 і 144 Кримінального кодексу Грузії.

Це «захоплення заручників», «розбій», «незаконне придбання, зберігання і носіння зброї».

Поліція Грузії на місці події. Фото: ЗМІ Грузії

«Для мирного проведення поліцейської операції дуже важливо дотримуватися стандартів безпеки в безпосередній близькості від місця події. МВС закликає ЗМІ дотримуватися норм безпеки, не транслювати в прямому ефірі поліцейську операцію і кадри, надані співробітниками спецпризначення. Це ставить під загрозу життя громадян і співробітників поліції, а також їх здоров’я», – йдеться в заяві.

Повідомляється, що за звільнення заручників висунуто вимогу – півмільйона доларів США, передав телеканал “Формула”, який посилається на одного із заручників, з яким вдалося зв’язатися телефоном.

Грузія Злочин Кавказ Світ