fbpx
У Харкові блогери проникли до цеху з військовою технікою

У Харкові блогери проникли до цеху з військовою технікою

2С1 «Гвоздика» Злочин МТ-ЛБ ОПК САУ Україна Харків ХТЗ

Блогери проникли до цеху «Харківського тракторного заводу» з військовою технікою.

Про це повідомляє Мілітарний.

Відео було опубліковано в соціальній мережі «TikTok».

Блогерам вдалося проникну до військових об’єктів попри наявну охорону.

На відео блогери оглядають самохідну артилерійську установку 2С1 «Гвоздика» і танцюють на ній.

Довідково: На ХТЗ з 60-років виготовляються легко броньовані багатоцільові транспортери-тягачі (МТ-ЛБ), а також машини створені на їх базі, включно з САУ 2С1 «Гвоздика».

Не перший випадок

Це не перший випадок, коли сторонні проникають до військової техніки України.

У березні 2021 року блогери проникли на завод «Кузня на Рибальському» та показали недобудовані катери для Військово-Морських Сил ЗС України.

Тоді теж попри всю наявну на території підприємства охорону, їм вдалось залізти не тільки у сам цех, а навіть у недобудований восьмий корпус малого броньованого артилерійського катера проєкту 58155.

Блогер «Полинваген» на території підприємства «Кузня на Рибальському»

Також у серпні 2020 року блогери-дігери проникли на закритий ядерний об’єкт у Києві, що розташований на території Інституту ядерних досліджень НАН України.

Їм вдалось потрапити на ізотопний циклотрон У-240, в котрому знаходиться ряд спеціального обладнання, серед якого експериментальна установка для досліджень ядерних реакцій та технологічна установка для напрацювання радіонукліда 82Sr.

Блогери-дігери на фоні дослідницького ядерного реактору ВВР-М

Згодом пресслужба НГУ оприлюднила пресреліз з інформацією, що під охороною спеціальної комендатури з охорони Інституту ядерних досліджень НАН України 22 окремої бригади НГУ знаходиться лише ядерний реактор та прилегла до нього територія.

Раніше у Харкові інші відеоблогери незаконно потрапили на територію бронетанкового заводу та виклали несанкціоновану відеозйомку в Інтернеті.

Після появи відео в соцмережах ділянку, де хлопці перелізли через паркан, обмотали колючим дротом.

Дігери на території Харківського бронетанкового заводу

В цей же час поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.162 (незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян) Кримінального кодексу України і почала досудове розслідування.

2С1 «Гвоздика» Злочин МТ-ЛБ ОПК САУ Україна Харків ХТЗ