fbpx
У Харкові майор поліції передавав Росії розвіддані

У Харкові майор поліції передавав Росії розвіддані

Війна з Росією Держзрада Контррозвідка СБУ Україна Харків Харківщина

У Харкові затримали майора поліції за передачу розвідданих Росії через свого родича в Бєлгороді.

Про це повідомила пресслужба СБУ на Харківщині.

Контррозвідка і слідчі Служби безпеки України викрили та затримали діючого співробітника Національної поліції в Харківській області, який передавав ворогу розвідувальні дані.

Встановлено, що оперуповноважений підрозділу візуального спостереження, який має звання майора поліції, був залучений до збирання розвіданих на шкоду Україні у день початку збройної агресії Росії.

З’ясовано, що через його родича, пенсіонера «ОМОНу» з Бєлгорода, співробітники ФСБ відправляли майору завдання фіксувати на фото військові та цивільні об’єкти у Харкові.

Також переміщення підрозділів Збройних Сил України територією Харківської області.

«Співробітники СБУ задокументували, що за цей час зловмисник встиг сфотографувати та передати через Телеграм до Росії фотознімки будівель Управління СБУ в Харківській області, Головного управління Національної поліції в Харківській області, одного з торговельно-розважальних центрів у центрі Харкова, станції технічного обслуговування, де ремонтувалася автомобільна техніка військовослужбовців, а також фото військової техніки на території Харкова й області. Територією області зловмисник переміщувався на службовому автомобілі зі спецталоном, що дозволяло йому уникати огляду на блокпостах», – повідомили в спецслужбі.

Поліцейського затримали на одному з блокпостів біля Харкова.

Під час огляду його автомобіля виявлені три предмети, схожі на гранати РГО та Ф-1, а також запали до гранат.

Наразі вирішується питання щодо кваліфікації дій співробітника поліції за конкретними статтями Кримінального кодексу України, повідомлення йому про підозру у вчиненні злочинів та обрання стосовно нього запобіжного заходу.

Наслідки обстрілів Харкова

Раніше РФ завдала ударів по будівлях Управління СБУ в Харківській області, Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Нагадаємо, нещодавно головнокомандувач ЗСУ Залужний повідомив, що українські військові перейшли у контрнаступ на Харківському та Ізюмському напрямках.

Війна з Росією Держзрада Контррозвідка СБУ Україна Харків Харківщина