fbpx
У Канаді розповіли деталі про інвестиції у патронний завод в Україні

У Канаді розповіли деталі про інвестиції у патронний завод в Україні

Виробництво боєприпасів Канада ОПК Світ Співпраця Україна Укроборонпром

У засобах масової інформації Канади розповіли про деякі деталі інвестицій у патронний завод в Україні.

Про це інформує Мілітарний.

Канадська газета Ottawa Citizen пише, що в Україні не вистачає потужностей для виробництва боєприпасів для стрілецької зброї, і з 2017 року Україна лобіює допомогу Канади у створенні відповідного підприємства.

У виданні зазначають, що ця ініціатива зараз розглядається та залучає низку компаній з міста Онтаріо та Канадську комерційну корпорацію (Canadian Commercial Corporation) в Оттаві.

«Підтримка Canadian Commercial Corporation Україні зараз знаходиться на стадії вивчення», – підтвердив журналістам речник корпорації Муктар Абділлахі.

Canadian Commercial Corporation — це федеральна корпорація, яка допомагає канадським фірмам укласти міжнародні контракти з урядами різних країн.

Виробництво набоїв на патронному заводі

У статті канадські журналісти пишуть, що пропозиція стосовно підприємства з виробництва боєприпасів за останні сім місяців мала ряд поворотів.

У червні компанія Waterbury-Farrel оголосила, що приєдналася до нещодавно створеної фірми під назвою GL Munitions, що базується в Торонто, щоб забезпечити Україну виробництвом боєприпасів.

Waterbury-Farrel заявила, що працює з канадським урядом через Канадську комерційну корпорацію для досягнення цієї мети. Також в проекті брав участь Укроборонпром. Але згідно з федеральними записами компанію GL Munitions було розпущено.

За даними канадських журналістів, 5 листопада 2021 року Canadian Commercial Corporation повідомила Укроборонпром, що компанія GL Munitions змінила свою корпоративну структуру.

«Засновники корпорації вказали, що ці зміни прискорять процес завершення створення виробництва боєприпасів для стрілецької зброї», – йдеться у листі Canadian Commercial Corporation.

У тому ж листі Canadian Commercial Corporation повідомила про існування нової фірми під назвою Gold Leaf Munitions з тією ж адресою в Торонто, що й GL Munitions.

Нагадуємо, що на початку літа минулого року, Укрооборонпром та ДАХК «Артем» уклади Угоду з канадськими компаніями, яка передбачає виробництво стрілецької зброї та боєприпасів до неї на новому патронному заводі. Компанії, які на той час виступили партнерами з боку Канади були – Gl Munitions Inc. та Waterbury-Farrel. Цікаво, що компанія з назвою Gl Munitions Inc. – була зареєстрована лише в квітні 2021 року у Торонто.

Підписання угоди. Фото з Facebook Юрія Гусєва

Компанія Waterbury-Farrel є канадським виробником обладнання для виготовлення боєприпасів. Компанія є підрозділом Magnum Integrated Technologies Inc. Ще в 2017 році медіа повідомляли про намір Waterbury-Farrel спільно зі Stiletto Systems Ltd. зайти на український ринок і брати участь в тендері на будівництво підприємства з виготовлення боєприпасів.

Виробництво боєприпасів Канада ОПК Світ Співпраця Україна Укроборонпром