fbpx
У Карабасі підірвався російський офіцер

У Карабасі підірвався російський офіцер

Азербайджан ЗС Росії Кавказ Міни Нагірний Карабах Росія

У Нагірному Карабасі при розмінуванні дороги загинув російський офіцер.

Про це повідомляє російське видання «Интерфакс» з посиланням на Міноборони Росії.

Офіцер групи розмінування Міжнародного протимінного центру загинув 17 грудня за проведенням розмінування ділянки дороги в районі населеного пункту Шуша.

«Стався підрив вибухового пристрою. В результаті підриву отримав важке поранення офіцер групи розмінування Міжнародного протимінного центру. Військовослужбовцеві була оперативно надана медична допомога. При транспортуванні в госпіталь офіцер помер від отриманих травм», – сказано в повідомленні.

Це вже не перший подібний випадок з підривом. В кінці листопада російський офіцер отримав поранення через підрив міни в районі села Мадагіз в Нагірному Карабасі.

У Нагірному Карабасі при розмінуванні дороги загинув російський офіцер. Фото: Російські сапери у Нагірному Карабасі

Це сталося при роботі спільної групи з пошуку тіл загиблих в Тертерському районі.

16 грудня у Міноборони РФ повідомили, що російські миротворці за добу в Ханкенді (Степанакерт) виявили 1203 міни та снаряди.

«Всього в ході розмінування в Нагірному Карабасі очищено від боєприпасів 184,97 га території, 65,1 км доріг, 405 приватних будівель, в тому числі 13 соціально значущих об’єктів, виявлено і знешкоджено 6029 вибухонебезпечних предметів», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російські військові у Нагірному Карабасі почали використовувати спеціальну техніку розмінування комплексу «Уран-6».

У Карабасі підірвався російський офіцер. Фото: Машина розмінування «Уран-6» та спец. КамАЗ с мультиліфтом. Грудень 2020. Нагірний Карабах. Фото: МО РФ

27 вересня 2020 року Азербайджан оголосив про контрнаступ на територію Нагірного Карабаху, що контролює не визнана «Нагірно-Карабахська Республіка», яку підтримує Вірменія.

Після просування сил Азербайджану та взяття стратегічного міста Шуша, Президенти Азербайджану, Вірменії та Російської Федерації домовилися припинити військові дії на території Нагірного Карабаху.

9 листопада 2020 року було підписано документ, який регулює умови миру та передає Азербайджану окуповані силами Вірменії території.

Азербайджан ЗС Росії Кавказ Міни Нагірний Карабах Росія