fbpx
У Казахстані впав винищувач Су-30СМ

У Казахстані впав винищувач Су-30СМ

Авіаінциденти Авіація Азія Винищувач ВПС Казахстану Казахстан Світ Су-30

Сьогодні, 16 квітня 2021 року, у Казахстані впав винищувач Су-30СМ.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Казахстану.

Екіпаж літака зміг катапультуватися та зараз вони перебувають під наглядом медиків.

На даний момент на місці падіння літака працює спеціальна комісія по розслідуванню причин інциденту.

16 квітня цього року близько 20:45 при проведенні навчально-тренувальних польотів та заході на посадку в навчальному авіаційному центрі м. Балхаш розбився багатофункціональний винищувач Су-30СМ, – йдеться у повідомленні казахського оборонного відомства.

Офіційне повідомлення:

У грудні 2020 року Казахстан отримав чотири нових винищувача Су-30СМ для національних військово-повітряних сил від Росії в рамках угоди на закупівлю 26 нових винищувачів.

Їх було виготовлено на іркутському авіаційному заводі у Росії (Публічне акціонерне товариство «Науково-виробнича корпорація «Іркут»).

Пара винищувачів Су-30 СМ ВПС Казахстану

Попередня поставка літаків для Казахстану відбулась у листопаді 2020 року, тоді ланка нових винищувачів Су-30СМ прибула так само до 610-ї Карагандинської авіаційної бази Казахстану.

Су-30СМ – багатоцільовий літак покоління 4++, який в змозі працювати за будь яких погодних умов та часу доби, може працювати у ролі винищувати та здійснювати авіаудари по наземним цілям.

Пілоти Су-30СМ ВПС Казахстану. Листопад 2020. Фото: МО Казахстану

У березні в Алмати в Казахстані при заході на посадку розбився транспортний літак Ан-26, літак належав прикордонній службі комітету національної безпеки Казахстану.

Авіаінциденти Авіація Азія Винищувач ВПС Казахстану Казахстан Світ Су-30