fbpx
У Казахстані випробували турецьку БМП Tulpar

У Казахстані випробували турецьку БМП Tulpar

Otokar Азія БМП Бронетехніка Випробування Казахстан Світ Туреччина

У Казахстані випробували турецьку гусеничну БМП Tulpar.

Про це інформує Мілітарний.

Сайт «Фокус» з посиланням на турецьке видання Raily News повідомляє, що у Казахстані випробували турецьку гусеничну БМП Tulpar. В ході цих успішних випробувань бойова машина продемонструвала свою мобільність та прохідність у різних умовах, а також можливості свого озброєння.

При демонстрації мобільності, машина їзда по водоймі, лугах та пересіченій місцевості.

У якості озброєння БМП Tulpar використовує бойовий модуль Mizrak-30 з дистанційним керуванням, який розроблений компанією Otokar.

Башта бойової машини включається в себе систему встановлення аерозольної завіси та електрооптичні систему для виявлення цілей та наведення на них основного озброєння у вигляді автоматичної 30-мм гармати (у випадку з Казахстаном 30х173).

БМП Tulpar – багатоцільова гусенична платформа, яка може оснащуватися різними видами озброєння.

Маса бронетехніки становить від 28 до 32 тонн. У десантному відділі може розташовуватися до 9 військових.

Довжина – 7,2 метра
Ширина – 3,45 метра
Висота – 2,6 метра
Двигун – 700 або 1100 к.с.
Максимальна швидкість – 70 км/год
Запас ходу – 500 км.

У травні, минулого року, казахстанська компанія KPE повідомила про те, що підписала із Міністерством оборони Казахстану новий контракт на постачання бронемашин Arlan (Вовк).

Бронемашини Arlan із колісною формулою 4×4 з’явилися в армії і силах правопорядку Казахстану у 2016 році. Дана бронемашина розроблена на основі дизайну бронемашини Marauder, яка виробляється компанією Paramount Group із ПАР. Машина Arlan була розроблена із врахуванням таких вимог експлуатації в Казахстані як високі температури.

Бронемашина Arlan може приймати до 10 осіб. Бронювання забезпечує захист від куль калібру 12,7 мм. Днище V-подібної форми може витримати вибух заряду в еквіваленті 8 кг тротилу. Бронемашина Arlan може оснащуватися автономним бойовим модулем, в основі якого кулемет.

Otokar Азія БМП Бронетехніка Випробування Казахстан Світ Туреччина